Mer av det samme

De som digger Norah Jones for det hun har gjort, blir sikkert kjempefornøyde. De som har ønska seg bitte litt utvikling, kommer til å bli skuffa.

Norah Jones holder seg på trygge trakter.

Norah Jones (38) slo gjennom med et brak i 2002. Dattera av ikonet Ravi Shankar solgte intet mindre enn 26 millioner eksemplarer av debutalbumet "Come Away with Me". Pianisten, vokalisten og komponisten Jones hadde gitt verden noe ganske så originalt med sin miks av jazz, pop, soul og countrymusikk. Når hun i tillegg hadde utseendet med seg, så skada heller ikke det i en kommersiell verden og Jones har også skapt en karriere som skuespiller.

Jones, som er født Geetali Norah Shankar i Brooklyn, vokste opp med mora i Texas. Det er absolutt der hun har henta sin musikalske inspirasjon og ikke fra sin verdensberømte musikerfar. Kirka og musikken hun blei kjent med der, har også betydd mye for Jones.

Allerede på high school blei talentet hennes oppdaga og hun vant to DownBeat-priser som beste vokalist og beste komponist som 17-18-åring. I 1999 gikk ferden til New York, Blue Notes legendariske sjef Bruce Lundvall oppdaga henne og the rest is history som det heter på ny norsk.

Fem skiver har det kommet siden debuten. De har alle solgt bra, men langt i fra på samme nivå som "Come Away with Me". For meg er årsaken åpenbar – Norah Jones har i ganske stor grad blitt stående på stedet hvil. Slik er det også med "Day Breaks".

Her møter vi henne med en rekke nye, egne låter samt Neil Youngs "Don´t Be Denied", Horace Silvers "Peace" og Duke Ellingtons "Fleurette Africaine". Tonefølget er det absolutt ikke noe å si på: trommeslager Brian Blade, bassist John Patitucci og saksofonguru Wayne Shorter er med på flere av spora og resten av medhjelperne stiller ikke langt bak i køa de heller.

Så dette låter altså bra – for all del. Det er bare det at det ikke skjer noe nytt og spennende med måten Norah Jones uttrykker seg på – jeg synes liksom jeg har hørt det før. Så for alle dere som har digga Jones siden 2002, så er det bare å forsyne seg. Her får dere mer av det samme. For meg blir det med andre litt kjedelig faktisk.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Norah Jones

Day Breaks

Blue Note/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg