Bruk refleks!

Den serbiske trekkspilleren og komponisten Jovan Pavlovic har bodd mer enn halve livet sitt i Norge. Han har heldigvis ikke glemt hvor han kommer fra og her tar han oss med på ei herlig reise til sine opprinnelige hjemtrakter.

Jovan Pavlovic Trio – med godt humør og stor musikalitet.

Jovan Pavlovic (41) var knapt 20 år da han forlot sine krigsherjede hjemtrakter og satte kursen for Norge. det førte til studier i Trondheim og samarbeid med en rekke av våre fremste musikanter innen både verdensmusikk, rock og jazz. Pavlovic har blitt så trønder faktisk at han blei valgt til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2010!

Sjøl om Pavlovic er en usedvanlig anvendelig musikant, har han spesialisert seg på folke- og romanimusikk fra Blakan. Det er også i slike landskap vi finner han her på sin debut sammen med sin egen utmerkede trio og Nordlands profesjonelle kammermusikkgruppe, MiNensemble. Pavlovic har skrevet seks av de sju låtene og skrevet alle arrangementene.

Hvor røttene til denne musikken befinner seg, er det ikke mye tvil om. Hele tida er det det virile, livsbejaende, melodisk og rytmisk sprudlende uttrykket som møter oss og når virtuosen Pavlovic omgir seg med strålende tromme- og bassistanse fra henholdsvis Helge Andreas Norbakken og Gjermund Silset og et empatisk kammerensemble forsterka med André Roligheten på klarinetter, så er det lett å skjønne begeistringa blant publikum både i Mosjøen, Mo i Rana og på Hamarøy der innspillingene er henta fra.

I musikken og uttrykket til Pavlovic møtes verdensmusikk og jazz på et elegant og personlig vis. Vi skal være veldig glad for at vi har slike musikanter her til lands som hjelper oss å bryte ned stadig flere grenser. Bruk refleks – både når det er lyst og mørkt!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Jovan Pavlovic Trio feat. MiNensemble

Refleks

Øra Fonogram/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg