Tøffe saker!

Her om dagen hadde kongeriket besøk av den spennende kvartetten Amok Amor. Her kommer redninga for alle oss som ikke var på plass.

Peter Evans, Wanja Slavin, Petter Eldh og Christian Lillinger – Amor Amok – noe av det mest sprudlende på lang tid.

For meg er svenske Petter Eldh, som blant annet har jobba mye med Gard Nilssen i hans Acoustic Unity, og amerikanske Peter Evans, trompeteren i Mostly Other People Do The Killing, de kjente navna i Amok Amor. Det mer enn antyder hvor kvalitetslista blir lagt her. Når så de to tyskerene, Christian Lillinger på trommer og Wanja Slavin på saksofon, befinner seg på samme nivå, så framstår Amok Amor som et originalt kollektivt på internasjonalt toppnivå.

Såvidt jeg har skjønt så er dette bandets andre cd, spilt inn i Berlin for et år siden. Der er også alle bortsett fra Evans bosatt og resultatet bekrefter ryktet om at den tyske hovedstaden er en smeltedigel av de sjeldne.

Alle fire har bidratt som komponister og uten akkordinstrument gis det rom for ekskursjoner som er så åpne, luftige, rytmisk utfordrende og melodisk spennende at man blir sittende ytterst på stolen gjennom hele reisa.

Vi har med fire strålende solister å gjøre som hele tida setter det kollektive uttrykket i sentrum. Her er det ingen leder, men samtidig fire ledere. Musikken er kompleks, men samtidig ytterst tilgjengelig og hele tida totalt annerledes. Her er det masse energi som hele tida blir leda i retning en konstant flyt.

Som den respekterte jazzjournalisten Kevin Whitehead skriver i omslagshefteteksten: "Yeah, they´re all great, but this music is about how they come together, showing creative tradition some crazy love: amour run amok". Amen!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Amok Amor

We Know Not What We Do

Intakt Records/MusikLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg