Moro i dyreparken

Pet Zoo er en fersk norsk kvartett som stortrives uten gjerder som finnes til vanlig i dyreparken.

André Roligheten, Stian Larsen, Tomas Järmyr og Adrian Fiskum Myhr – Pet Zoo – her snakker vi grenseløs musikk.

Foto: Thor Egil Leirtrø

Det er vel ingen bombe at det spirer og gror noe voldsomt innen de fleste stilretninger i norsk jazz. Hele spekteret fra tradjazz til frie utflukter flommer over av kvalitetsmusikere og ditto band. Den løseste sjangeren av dem alle har fått en herlig ny representant og vi får være med på ei liveinnspilling fra konsertserien Pøkk i Trondheim høsten 2015.

Pet Zoo, det vil si den svenske, men Norge-bosatte trommeslageren Tomas Järmyr som nå har tatt over krakken og stikkene i Motorpsycho, gitaristen Stian Larsen, bassisten Adrian Fiskum Myhr og saksofonisten André Roligheten, som vi kjenner blant annet fra duoen Albatrosh, er alle i begynnelsen av 30-åra. Til tross for relativt få år på planeten Tellus, har de så avgjort fått med seg mye av frijazztradisjonen som har vokst fram her i Europa siden 60-tallet.

De sier sjøl at de har hatt et ønske om å kombinere energien fra frijazzen med tålmodigheten fra dronemusikken. Det betyr at de tar seg god tid med å utvikle ideene sine. Det fordrer igjen en langt framskreden evne til å lytte og det er all fire utstyrt med i rikt monn.

Noe forteller meg at dette var de eneste forutsetningene før de fire slapp fortøyningene denne septemberkvelden i Trondheim. Resultatet har blitt to "samtaler" på henholdsvis vel 28 og en på vel fem minutter – samtaler det har vært en udelt fornøyelse å bli invitert med i som lytter. Pet Zoo har så avgjort makta å rive ned gjerdene i dyrehagen.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Pet Zoo

Pøkk

Va Fongool/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg