En ny komet!

Duoen Haley´s Comet utvida med Ole Morten Vågan tar oss på med flotte musikalske ekskursjoner.

Magnus Wiik, Ole Morten Vågan og Meade Richter gir oss sjelden musikk.

En liten utendørs jamsession utenfor Buckley´s i Oslo kan føre til så mangt – heldigvis. I august 2015 satt nemlig den unge strengevirtuosen Magnus Wiik og noen venner og hygga seg der. Inn fra venstre kom en for dem totalt ukjent herre med fela si og lurte på om han kunne få være med. Svaret var ja, hakesleppene blei mange og stemninga var av det gode slaget. Det skulle nemlig vise seg at felespilleren var amerikaneren Meade Richter – en felespiller med et stort navn i amerikanske bluegrasskretser som blant annet hadde vunnet felekonkurransen tre år på rad i Fiddlers Grove i North Carolina – da fikk han ikke lov å delta mer!

Wiik, som har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og band som Julie & The New Favorites og Open String Department, skjønte at denne jammen måtte få følger og heldigvis var Richter med på notene. Wiik ville sjekke ut banjo- og feleformatet, en kjent konstellasjon innen bluegrassuttrykket, og etter at de hadde spilt en del sammen samme høsten, booka Wiik like godt studio.

Resultatet var ikke overvettes bra og blei visstnok kasta på sjøen. Etter å ha tilbrakt nye timer på øvingsrommet med låter i stor grad forbundet med den amerikanske bluegrass-felelegenden Ed Haley, og en del egenskrevne slåtter, var det klart for et nytt studioforsøk. Denne gangen blei sjølvaste sjefsbassist Ole Morten Vågan, med Gammalgrass-erfaring sammen med Stian Carstensen og Ola Kvernberg i bagasjen, invitert til å bidra på noen av spora.

Resultatet har åpenbart blitt av en annen kvalitet enn på det første forsøket. Dette swinger og groover noe vederstyggelig og at det er tre herrer med ekte fot for dette uttrykket, er det absolutt ingen tvil om. Dette er sjelden og livsbejaende musikk og spesielt morsomt er det jo at en ung nordmann som Magnus Wiik har kasta seg over dette uramerikanske språket. Jiha!!!!

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Haley´s Comet

Done Gone

Just for the Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg