Bare én hel Halvdan

Man skulle kanskje tro det begynte å bli tomt i brønnen etter 17 soloalbum. Den gang heldigvis ei – "Ennu ikke landa" er noe av det absolutt beste Halvdan Sivertsen har gitt oss.

Halvdan Sivertsen er en av de beste historiefortellerne i moderne norsk musikk.

Jeg bryter gjerne sammen og tilstår: jeg har vært Halvdan Sivertsen-fan helt siden langt inn i det forrige årtusenet. På et ekte og inderlig vis har han makta å blande humor og skjemt med alvor og seriøsitet. Han er enkelt og greit en historieforteller av guds nåde og han snakker til både høy og lav på et ujålete vis. Han har aldri vært redd for å si fra – han velger side og det er alltid den svake som får Sivertsens støtte og oppmerksomhet.

Denne gangen har det tatt fem år siden forrige møte med den spesielle stemma. Noen har sikkert stilt seg spørsmålet om skrivesperra hadde ramma han som så mange av hans kolleger. Slik har det heldigvis ikke vært.

Sannheten er at Sivertsen har vært så mye på veien at han ikke har hatt tid til å sette seg ned i skrivestua. Nå meldte både tida og behovet seg for å skue utover Vestfjorden og der blei det, som han synger i en av sangene, tenkt nye tanka.

Sangene kom nesten av seg sjøl i følge opphavsmannen og de elleve vi får møte her holder nesten alle vanlig superhøy Halvdan-standard. Han tar som alltid opp temaer som vi alle kan kjenne oss igjen i – han får oss til å tenke oss om en gang til. Religion, politikk, kjærlighet, ansvar for egne handlinger og likegyldighet er noen av temaene vi blir konfrontert med – og aldri på den "lette" måten.

Det er tungt, men samtidig lett å fatte og begripe – som alltid med Sivertsen. Når han så omkranser alt med fine melodier og et helakustisk band- og lydbilde som kler sangene perfekt, så skal vi være veldig glade for at Halvdan Sivertsen ennu ikke har landa og forhåpentligvis ikke gjør det på lang,lang tid.

Som han sier til slutt: "Hold mæ nu min elskede, så lar vi dagen fær".

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Halvdan Sivertsen

Ennu ikke landa

Nordaførr/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg