Hvilket møte!

Yo-Yo Ma, Chris Thile og Edgar Meyer. Vi snakker mesternes mestre og Bach ville vært stolt av resultatet.

Yo-Yo Ma, Chris Thile og Edgar Meyer – du verden for et treff.

For veldig mange er det nok ganske overraskende at gigantene Yo-Yo Ma på cello, Chris Thile på mandolin og Edgar Meyer på bass har funnet sammen. Overraskende også at akkurat disse instrumentene klinger sammen. I disse seks hendene kan jeg love at det gjør de noe så voldsomt.

Ma har tidligere fortalt oss blant annet gjennom samarbeid med Chick Corea at han har et usedvanlig åpent musikalsk sinn. Når det er sagt er det fortsatt ingen tvil om at han først og fremst er en uvanlig dyktig klassisk utøver.

Både Thile, sist påtruffet i duo med pianistesset Brad Mehldau, og Meyer, blant annet sammen med Alison Krauss, har ved gjentatte tilfeller fortalt oss om sin vanvittige allsidighet. Mange vil kanskje først og fremst forbinde dem med bluegrass, men de kan altså alt – absolutt alt.

De tre har truffet hverandre ved flere anledninger, også som flere forskjellige duoer, og alltid har de havna ned på sin store felles favoritt: Johann Sebastian Bach.

Som sagt, så gjort og her foreligger resultatet. 17 "låter" fra mesterens hånd traktert på et helt nytt, men sjølsagt gjennomført respektfullt vis. Den uvanlige konstellasjonen klinger nydelig sammen – sjølsagt har det relativt mye å gjøre med hvem som trakterer dem.

Bach har jeg alltid hatt et avstandsforhold til, men denne reisa har definitvt bragt meg og gamle Bach enda nærmere sammen. Strålende musikk – strålende musisering!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Yo-Yo Ma/Chris Thile/Edgar Meyer

Bach Trios

Nonesuch Records/Warner Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg