Fritt og originalt

Samarbeid over landegrensene er ikke uvanlig i jazzen. Likevel er det ikke hver dag litauiske og norske musikanter setter hverandre stevne.

Arnas Mikalkėnas , Liudas Mockūnas og Håkon Berre drar ut på spennende reiser.

I 2014 satte den litauiske saksofonisten og klarinettisten Liudas Mockūnas sammen en ny trio. Den bestod av landsmannen Arnas Mikalkėnas på piano og norske, men Danmark-bosatte, Håkon Berre på trommer. Vår mann har samarbeida med Mockūnas i flere konstellasjoner tidligere, blant annet i en frijazztrio med den danske bassisten Peter Friis Nielsen.

Her møter vi en trio som turnerte sammen et par uker i diverse land høsten 2014 og som også spilte på Vilnius Jazz Festival i Litauen. Den konserten blei tatt opp av litauisk radio og det er den vi får være med på her.

Den godt vel 52 minutter lange seansen består av materiale skrevet av de to som spilte på hjemmebane og kan gjerne karakteriseres som moderne kammerjazz som har henta inspirasjon fra både samtidsmusikk og frijazz. Den har relativt åpne og løse rammer som fører til musikalske samtaler med tre likeverdige partnere.

De tre, med et lite unntak for trønderen Berre som har bodd i Danmark i 15 år, er ukjente størrelser for meg. De forteller meg raskt at de både har mye på hjertet og mye originalt å fare med i grenseland som er dere egne. Dette har ført til et nytt, originalt og spennende møte.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Liudas Mockūnas – Arnas Mikalkėnas – Håkon Berre

Plunged

Barefoot Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg