Ikke over Bekken

Man trenger absolutt ikke gå over Dr Bekken etter musikk. Er man i hans nærhet får man alt man trenger faktisk.

Dr Bekken i aksjon under Jazzfest i Trondheim i går.

Foto: Arne Hauge/Jazzfest

Dene helga hadde jeg gleden av å tilbringe en hyggelig time sammen med Tor E. Bekken, bedre kjent som Dr Bekken. Da hadde han utmerket selskap av den framifrå vokalisten Rohey Taalah. Sjøl om det var stappfullt på den intime puben Antikvariatet i Trondheim, så må det likevel innrømmes at de aller fleste ikke var der. De aller, aller fleste faktisk.

Det finnes botemiddel mot slikt også og Dr Bekken gir oss ikke mindre enn to i samme slangen. Den første er er av typen solopiano og er gjort live på en annen bar i Trondheim, nemlig Bar Moskus den 4. oktober i fjor. Med et mer enn entusiastisk publikum benka rundt pianoet, ga Bekken publikum tilstede, og nå oss, ei herlig rundreise i den opprinnelige jazzens verden. 53-åringen med røtter både i Drammen og på Finnskogen og i Trondheim, henter hemningsløst fra både blues, jazz, boogiewoogie, stride og hva det måtte være av og sørger for et herlig rytmisk driv i låter enten henta fra det tradisjonelle repertoaret eller skrevet av han sjøl.

Doktoren har forska i dette materialet og denne tradisjonen i flere tiår nå og har et solid og autentisk grep om det hele. Det er likevel ikke bare piano som er hans instrument. På "Field Recordings" gir han oss seks låter spilt på en liten gitar som kalles guitalele. Stemninga er sjølsagt en annen enn på Bar Moskus, men inderligheten og ektheten i Dr Bekkens beskjed er akkurat den samme.

Dr Bekken er en sjelden og viktig blomst i den norske musikalske floraen. Han må dyrkes og tas vare på.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Dr Bekken

Lie at Bar Moskus

Blue Mood/Grappa/Musikkoperatørene

Dr Bekken

Field Recordings 1-6

Dr B Records

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg