Tøft på kammerset

Billuca Ensemble fra Trondheim tar kammermusikk fra mange hundre år tilbake inn i vår tid på et herlig vis.

Billuca Ensemble låter like tøft som det ser ut.

Billuca Ensemble fra Trondheim har eksistert siden 2003 og kommet ut med to album før "Wildflower Tales". Likevel har de passert under radaren min, men det får jeg heldigvis mulighet til å gjøre noe med nå.

Her tar det sjumanns/kvinners sterke bandet oss med på ei musikalsk rundreise som spenner over flere hundre år, men samtidig bringer de oss helt opp til vår tid.

Utgangspunktet de meget skolerte og dyktige musikantene og sangerne har, er kammermusikk med utgangspunkt i komposisjoner av blant andre Purcell, Monteverdi, Händel, Bach, Grieg og Brahms pluss engelske folketoner samt en originalkomposisjon av gruppas gitarist, mandolinist og bassgitarist Frode Dyrli Angelsen fra Kristiansund – sjølsagt heter den "Seagull".

Gruppa består av to sangere, en fløytist, en bratsjist, en cellist og en trommeslager/perkusjonist pluss nevnte Dyrli Angelsen. De gir oss herlige og egne arrangement der de "fusjonerer" dert tradisjonelle utgangspunktet med norske vuggesanger, balkanske rytmer, bossa nova og andre herligheter.

Tilsammen har det ført til et helt eget uttrykk og det skader på ingen måte at Henning Sommerro dukker opp med si umiskjennelige surnadalsdialekt på en morsom duett om kvinnfolk heller!!!

Dette er både morsomt og sjangersprengende – inviter mer enn gjerne Billuca Ensemble inn i varmen.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Billuca Ensemble

Wildflower Tales

Øra Fonogram/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg