En herlig forlenger

For tre år siden forlot Carl Øyvind Apeland, Paul Hansen og Torbjørn Økland Vamp. Med blest er de tilbake med samme kvalitet som forgjengeren.

Torbjørn Økland, Paul Hansen og Carl Øyvind Apeland har gjenoppstått som blest. Det skal vi vær veldig glade for.

I musikk-Norge slo det ned som ei lita bombe da herrene Apeland, Hansen og Økland forlot moderskipet, superpopulære Vamp. Hva ville det bety for Vamp? Hva ville det bety for de tre? Nå har vi fått relativt gode svar: begge har greid seg svært godt.

Jeg aner ikke hvorfor de tre brøt ut – egentlig så bryr det meg midt i ryggen også. De sier sjøl at de ville innta en livgivende utfordrerposisjon der rammer, gjentakelser og faste strukturer ikke eksisterte. Det holder lenge for meg det.

Det Apeland på basser, tangenter og kor, Hansen, på vokal, munnspill, gitar og trommer og Økland på gitarer og andre strengeinstrumenter, trompet og kor gir oss, er visepop av meget høy kvalitet som på sett og vis følger i mange av de samme spora som de var med å prege Vamp med. Hansen både hadde og har ei umiskjennelig stemme som løfter fram enhver tekst han formidler på et særpreget vis – på Haugalandsdialekt må vite!

Thom Hell har vært med å produsere debuten til blest og som den meget gode historiefortelleren han er, så egner han seg utmerket til det. De 13 låtene, med tekster av Ingvar Hovland, Gaute M. Sortland, Inger Hagerup og Paul Hansen, er alle historiefortellere verdig og du verden så flinke blest er til å formidle budskapet både verbalt og musikalsk. Når de så har fått utmerka assistanse av langt framskredne kolleger som Marie Klåpbakken, Torstein Lofthus – han kan alt – det vil si alt, Nils Økland, Geir Sundstøl, Martin Horntveth, Grethe Svensen og Erland Dahlen, så skal det ikke så mye fantasi til for å skjønne at dette har blitt både vakkert og flott.

-Vi håper og tror at lytterne vil finne mye å glede seg over her, sier de tre. Det er jeg ganske sikker på at vil stemme. Veldig sikker faktisk.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

blest

blest

PTC Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg