Søstrene sisters!

De canadiske søstrene Christine og Ingrid Jensen tilhører jazzens elitesjikt – sånn er det med den saken.

Christine og Ingrid Jensen in action.

De danskættede søstrene Jensen er født i Canada, men Ingrid (51) bor nå i USA, mens Christine (47) har blitt værende i hjemlandet, nærmere bestemt Montreal der hun jobber på McGill University. På henholdsvis trompet og diverse elektronikk, Ingrid, og på alt- og sopransaksofon, Christine, har de etablert seg langt oppe i divisjonssystemet både på hjemmebane og på vår side av fjorden. Ingrid imponerte voldsomt under Trondheim Jazzfest for noen uker siden og i august er begge tilbake i kongeriket for å undervise på storbandseminar.

Begge jobber mye med egne band og eget stoff, men på "Infinitude" har de funnet sammen og med bassisten Fraser Hollins, gitaristen Ben Monder og Ingrids ektemann, norskættede Jon Wikan på trommer, tar de oss med inn i sin spennende og unike musikalske verden. Der er det godt å være!

Sjøl om de to har samarbeida mye opp gjennom, så er dette likevel første gang de har delt ansvar for en utgivelse. De har delt relativt søsterlig på komponistansvaert, Christine har skrevet fem av låtene, Ingrid tre, Ben Monder har tatt med seg en og så har et av begges store forbilder, landsmannen Kenny Wheeler, skrevet "Old Time".

Jeg traff Ingrid Jensen under Trondheim Jazz Fest og hun legger på ingen måte skjul på sin begeistring for sine nære bånd til Norden. Det kan absolutt gjenkjennes i hennes og søsterens tilnærming til musikk også. Den er hele tida søkende, ettertenksom, på et vis langsom, men samtidig med en definert groove tilstede hele veien.

Solistisk er de to sterke og lett gjenkjennbare og de kler hverandre som – akkurat, to søstre. Ben Monder er en av Sambandsstatenes aller beste og mest originale gitarister og Hollins og Wikan er akkurat så empatiske, tilstede og riktige som vel tenkelig for denne musikken.

Ingrid, som også spiller kalimba og melodika underveis, og Christine Jensen bekrefter på alle slags vis at de hører hjemme langt der oppe og fremme med "Infinitude". De er alltid velkommen her til lands – gjerne med denne musikken og dette bandet også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ingrid and Christine Jensen

Infinitude

Whirlwind Recordings/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg