Mer Lo enn High

Kristoffer Lo er så mye mer enn han i Highasakite. På egen hånd er han enda mer unik – og langt unna popverdenen.

Kristoffer Lo i sin egen verden.

La det være sagt med en gang: de som tror de får mer av Highasakite-liknende musikk her, kan bare snu seg en annen vei. Dette er nemlig totalt annerledes. De som derimot har hørt Los to første soloskiver, kan bare begynne å glede seg med en gang. Lo har tatt nok en tur inn i laboratoriet og søkt og funnet noe helt spesielt sammen med Steve Albini i Electrical Audio i Chicago i løpet av en fridag på en Highasakite-turné i mai 2015.

Med lånt tuba, flugabone, Fender Bass VI og en hel del effekter, gikk de to til verket og resultatet er to totalt improviserte spor på vel 17 og knappe 19 minutter. Albini miksa det hele live til to spor og Morgan Nicolaysen mastra "herligheten" her hjemme.

Her finnes ingen tradisjonell melodikk eller rytmikk – bare store, åpne og ofte ambiente lydlandskap som fascinerer og som tar deg med inn i en transeliknende verden.

De to spora, "Glorified" og "Enough", har et ganske så forskjellig uttrykk. Det første er ganske støyprega og massivt, mens det andre er mer reflekterende og prega av blåseinstrument. Tilsammen gir de et godt bilde av hva og hvem Kristoffer Lo er og hvor han vil – i alle fall deler av han.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Kristoffer Lo

Anhedonia

Propeller Recordings/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg