Tøft og originalt

Gitaristen og multiinstrumentalisten Stephan Meidell går sine egne, unike veier. Her får vi to flotte eksempler på det, både under eget navn og sammen med trioen Cakewalk.

Stephan Meidell låter som seg sjøl – og ingen andre.

Stephan Meidell (34), opprinnelig fra Kristiansand, men som har slått seg ned i Bergen etter studier i Amsterdam, er en gitarist pluss pluss, bandleder og visjonær som dukker opp med ujevne mellomrom og som alltid bekrefter at han har noe unikt på hjertet. Nå kommer han altså like godt i to utgaver. De er helt forskjellige, men like spennende og utfordrende.

"Metrics" blei unnfanga i løpet av tre måneders studieopphold i Berlin. Utstyrt med en synth, ei trommemaskin og en akustisk gitar – alt kobla til ei EDB-maskin – og påført headset slik at han ikke skulle forstyrre naboene, gikk han til verket i ei lita leilighet. Det var en ganske annerledes måte å jobbe på enn på hans forrige soloutflukt der bøttevis av effektmaskiner og forsterkere var på plass i et stort, tidligere fabrikklokale.

Med det "forsiktige" utgangspunktet har han skapt lydlandskap så originale, fascinerende og suggererende at han tar oss med på ei drømmereise. Smått om senn vokste det også frem et ønske om å involvere musikanter som jobber med improvisasjon, barokkmusikk, ny musikk og norsk folkemusikk. Det har ført til at hardingfelespilleren Erlend Apneseth, klarinettisten Morten Barrikmo, barokkfiolinisten Stefan Lindvall, Magda Mayas på preparert piano og Hans Knut Sveen på harpsichord, krydrer utgangspunktene til Meidell på et vis som gjør dem enda mer unike. Annerledes, flott og spennende er bare noen av måtene det er mulig å beskrive Meidells nåværende musikalske verden på.

Cakewalk med Ivar Loe Bjørnstad, Stephan Meidell og Øystein Skar er tilbake etter lang pause.

Meidell har mange flere bein å stå på. I 2012 traff jeg for første gang på trioen Cakewalk og, sjøl om de er travelt opptatt med både Hedvig Mollestad Trio og Highasakite, så har heldigvis trommeslager Ivar Loe Bjørnstad og synthist Øystein Skar, fra imprometropolene Surnadal og Vinstra, og Meidell greid å finne tid til å videreføre det unike Cakewalk-universet også.

Musikken de tre har skapt sammen – dette er så absolutt låtbasert og ikke frijazz for å si det sånn – er både tung, hard og jævla tøff. De tre henter hemningsløst fra sine kilder som blant annet er rock, pop, klassisk, samtidsmusikk, jazz og impro.

Cakewalk er et band som snakker like mye til et søkende rockepublikum som til jazzfolket. Mange vil finne mye å glede seg over her – tøft er det i alle fall så det holder.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Stephan Meidell

Metrisk

HUBRO/Musikkoperatørene

Cakewalk

Ishihara

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg