Hjemme hos kongen

Mange mener det Elvis Presley gjorde de siste åra av sitt liv ikke holdt samme høye standard som tidligere. Her får vi være med hjem til kongen året før han forlot tida og her finnes mange eksempler på at han fortsatt hadde det. Det helt spesielle.

Elvis i aksjon i 1976 – året disse innspillingene blei gjort.

Den 16. august 1977 var en av de største karrierene i populærmusikken over. Elvis Presley døde bare 42 år ung. Jeg er blant dem som alltid har hatt et avstandsforhold til Presley – jeg har ikke vært blodfan som så mange, men likevel beundra han på min måte. Når jeg kjenner etter har jeg egentlig blitt mer og mer begeistra med åra, og med dette tilbakeblikket på noe av det siste han gjorde – 40 år etter – står jeg frem som, OK da, fan!!

Elvis var en hjemmekjær kar som kasta seg på privatflyet sitt så fort som mulig for å komme seg til sitt kjære Graceland. Det var også mye av grunnen til at denne plata blei spilt inn akkurat der. Plateselskapet kjørte opptaksbussen inn i bakgården og oppholdsrommet ved kjøkkenet – etterhvert kalt The Jungle Room – blei gjort om til studio der Elvis i perioder av februar og oktober gjorde opptak når det passa han.

Elvis hadde nok levd et liv som hadde tæra kraftig på han på mange vis, men legene som skulle passe på han greide uansett ikke å oppfatte faresignalene. Det kan avgjort høres på stemma hans her også, men den har fortsatt den unike signaturen Elvis alltid hadde.

Det kongen serverer oss her er 16 mer eller mindre kjente låter som "Danny Boy", "Solitaire", "Moody Blue" og, ironisk nok, "The Last Farewell". Sammen med noen av sine mest kjente musikanter, som David Briggs, Norbert Putnam og James Burton, som alle har spilt Elvis-musikk med Lisa Dillan i seinere år, gir han oss klassiske tolkninger som står seg godt også 40 år seinere.

Dessuten får vi såkalte outtakes av de samme låtene med masse interessant studioprat som forteller oss om en Elvis som hadde det bra – på overflata i alle fall – et år før han forlot tida. En liten ekstra bonus er tekstheftet med en interessant artikkel om innspillingene og en del sjeldne bilder og notater.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Elvis Presley

Way Down In The Jungle Room

RCA/Legacy/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg