Den nye generasjonen

Noen av oss har hatt kampropet til Isfjorden som en favoritt i mange år. Uten at vi skal gå nærmere inn på det her, så har Isfjorden gitt oss en ny favoritt med gitaristen, vokalisten, komponisten og tekstforfatteren Stian Unhjem.

Ísa – har grunn til å være godt fornøyde.

Foto: Tore Sætre

I forbindelse med sin første eksamen på Norges Musikkhøgskole i 2015, satte Unhjem (25) sammen bandet Ísa – oppkalt etter elva på hjemstedet Isfjorden. Når han så har med seg jevngamle Magnus Sefaniassen (feilskrevet på cd-omslaget – ikke bra) Eide fra storbyen Åndalsnes på trommer og "utlendingen" Magnus Falkenberg fra Nesodden på bass, så har Ísa blitt et band med solide romsdalske røtter – både mannskapsmessig og tekstmessig.

I forbindelse med sin avsluttende eksamen ved Musikkhøgskolen nå i vår, har Unhjem videreutvikla både bandet og musikken fra oppstarten i 2015. Han har skrevet alt av både tekst og musikk sjøl og han legger på ingen måte skjul på hvor han kommer fra. Alt er skrevet og blir sunget på uforfalska romsdalsdialekt og det handler i stor grad om steder som har betydd noe for Unhjem.

Stemma til Unhjem går gjennom "maskiner" som gjør at man skjerper seg ytterligere for å få med seg budskapet hans. Gitaristen Unhjem legger heller ikke skjul på at artister som Bill Frisell, Hedvig Mollestad – også med romsdalske røtter og islandske Sigur Rós, har betydd mye og det musikalske landskapet vi finner Ísa i er en herlig miks av indiepop og jazz med rocka overtoner.

Sefaniassen Eide har vi hørt ved flere anledninger i hovedstadens jazzliv i det siste. Han er et utvilsomt talent å regne med i åra som kommer og Stian Unhjem forteller ved aller første møte at han også er en musikant som har mye på lager og som det skal bli veldig spennende å følge i åra som kommer.

Denne utgivelsen er å finne digitalt og selges også som CD hvis man tar kontakt.

Ísa

Våren, om lenge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg