På hjemmebane

Terje Formoe har oppnådd en nesten usannsynlig suksess med kapteinen på Sørlandet. Nå møter han oss nok en gang som den han egentlig er musikalsk.

Terje Formoe er en historieforteller vi har savna lenge.

Terje Formoe (67) har liksom alltid vært der. Han debuterte på platefronten allerede i 1975 og fortalte oss raskt at han var en visesanger med mye på hjertet. Læreren Formoe viste også at han hadde et nært og godt forhold til barn og i forlengelsen av sin jobb som markeds- og underholdningssjef ved Kristiansand Dyrepark fra 1984, blei Kaptein Sabeltann unnfanga og resten er, som det sies, historie.

"Alle" har et forhold til Kaptein Sabeltann, men det som skjedde i dette voldsomme sirkuset var at visesangeren og artisten Terje Formoe i stor grad forsvant. Nå er han heldigvis tilbake og den kreative kraften er fortsatt tilstede.

"Hjemvendt" sier på så mange vis at Formoe her har vendt tilbake til sine musikalske røtter. Det har han gjort i sin fødeby Fredrikstad der han har fått utmerket produsentstøtte av mannen som styrer FMV studio, Kyrre Fritzner.

Gjennom de ni låtene forteller Formoe at han har en historieforteller boende i seg som hører hjemme blant de aller beste i kongeriket. Låtene handler om det store Livet – det med stor L – som vi alle får støte på i forskjellige avskygninger. Formoe skriver, forteller og synger historier vi alle kan kjenne oss igjen i.

Når han så skriver låter i et slags vise-, pop- og rocklandskap der blant andre Bruce Springsteen er blant inspirasjonskildene, med bidrag fra blant andre gitarist i superklassen Børge Petersen-Øverleir, så har dette blitt et gjenhør med Terje Formoe som frister til mer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Terje Formoe

Hjemvendt

Terje Formoe Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg