Stemma fra øst

Pianisten og visjonæren Tigran Hamasyan skaper noe unikt om det er sammen med norske sjelsfrender eller mutters aleine.

Tigran Hamasyan er utstyrt med ei helt spesiell stemme.

Den armenske pianisten Tigran Hamasyan (29) har satt sitt eget unike stempel på uttrykket sitt. På ECM-utgivelsen "Atmosphères", sammen med Jan Bang, Arve Henriksen og Eivind Aarset, har Hamasyan skapt det som ECM-sjef Manfred Eicher skal ha uttalt er en av de aller beste utgivelsene i det berømte selskapets historie. Det sier ikke reint lite!

I løpet av sin relativt korte karriere har Hamasyan, som nå er bosatt i USA, i flere forskjellige konstellasjoner vist oss at han har noe helt unikt på lager. Med "An Ancient Observer" kommer det nok en bekreftelse på det.

Hamasyan er helt aleine underveis her, men i tillegg til å spille piano, møter han oss også som stemmeformidler, på ymse synther, på elpiano samt med en rekke lydeffekter på toppen.

Hamasyan står bak alle komposisjonene og har sjøl produsert herligheten. Det aller meste er spilt inn i Frankrike – et spor er unnfanga på hjemmebane i Armenia. De ti melodiene henter mye inspirasjon fra Hamasyans røtter i Armenia. Det er en helt egen tone i musikken – både melodisk og rytmisk er det noe helt spesielt som jeg ikke vet om noen andre enn Tigran Hamasyan som kan trylle fram.

Teknisk sett er Hamasyan usedvanlig langt framskreden, men det er likevel uttrykket – klangen – som gjør aller sterkest inntrykk. Jeg er stadig like spent på hva som kommer fra Tigran Hamasyan hver gang jeg "møter" han. Her er det improvisatoren og folkemusikktolkeren med klassiske røtter som hilser på og du verden så spennende det er.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Tigran Hamasyan

An Ancient Observer

Nonesuch Records/Warner Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg