En engelskmann i Oslo

Engelske David Arthur Skinner har berika norsk jazzliv i en årrekke allerede. Det fortsetter han med når han nå tolker sin egen musikk.

David Arthur Skinner er en solopianist det swinger kraftig av.

Foto: Thomas Johannessen

David Arthur Skinner (37) fra idylliske Isle of Wight har vært bosatt i Norge siden 2005. Derfor synes jeg absolutt vi kan kalle han litt norsk også – så bra er han nemlig. Første gang vi fikk anledning til å stifte bekjentskap med Skinner var med bandet Sphinx der en rekke unge norske musikanter som studerte i Leeds fikk med seg medstudent Skinner. De norske flytta etterhvert hjem igjen og heldigvis blei Skinner med på lasset.

Skinner har vist seg fram ved en rekke anledninger og på flere innspillinger siden han slo seg ned her i steinrøysa. Vi har blant annet møtt han på to soloinnspillinger tidligere der det har vært mye standardstoff som har stått på repertoaret, men også flere Skinner-komposisjoner. Denne gangen har han tatt nok et skritt videre og, som tittelen forteller oss, så er det bare hans eget stoff som preger denne skiva.

Her bringer han ti originallåter til torgs som alle har et bortimot klassisk og tidløst jazzpreg ved seg. Her er det spor av rag, blues, swing, bop og andre herligheter – alt sammen unnfanga på et vis som gjør at det er spennende både for Skinner og sikkert også andre å tolke dette stoffet. Det er et kvalitetsstempel som blir ganske få komponister til del.

David Arthur Skinner er åpenbart av typen musikant som har med seg hele jazzhistoria når han skal uttrykke seg. De er etterhvert en utryddningstrua rase og skal tas godt vare på.

Gordon Sumner fra Newcastle valgte seg altså New York – vi skal være veldig glad for at David Arthur Skinner fra Isle Of Wight valgte Oslo og Norge.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

David Arthur Skinner

Skinner Plays Skinner

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg