Fremtida er her

Live Foyn Friis har vært med oss noen år og noen skiver allerede. Nå tar hun ytterligere steg mot noe stort.

Live Foyn Friis har blikket retta mot noe veldig spennende.

Foto: Solveig Bakken/Linnea Syversen

Live Foyn Friis (31) fra Asker har ført en omflakkende studenttilværelse. Hun har lært seg faget både i Tromsø, i Sverige og ikke minst i Danmark. Og faget hennes består både i være en framifrå vokalist, en låtskriver som har mye på hjertet og i tillegg er hun en bandleder som vet hvor hun vil. Sin unge alder til tross har hun allerede tre skiver på samvittigheten og med dette samarbeidet med Aarhus Jazz Orchestra tar hun nok et steg som forteller oss at vi har med stort talent å gjøre som er i ferd med å slå ut i full blomst.

Nå har hun "tatt til fornuften" og flytta hjem til Harald og Sonja etter mange år i Danmark, men med hyppige avstikkere til København. Før hun sa takk for seg i Aarhus arrangerte Musikhuset i hennes danske hjemby en flott konsert med henne der hun fikk et meget godt storband i ryggen pluss en strykekvartett også på noen av låtene.

Foyn Friis har skrevet alle låtene og alle tekstene – noe på norsk og mye på engelsk. Storbandarrene er det dansker tydeligvis med stor kompetanse udi faget som står for. Låtene til Foyn Friis henter inspirasjon fra en rekke kilder, det være seg jazz eller pop og det er hele tida en nordisk tone over budskapet hennes. Hennes særegne, av og til litt naive foredrag er av det fascinerende slaget som forteller oss om en vokalist som har skapt sitt eget uttrykk allerede.

Live Foyn Friis har fått stor anerkjennelse i Danmark og vant både "The New Jazz Star" og "The Young Jazz Composer" under danskenes Grammy-utdeling for noen år siden. Nå er det på høy tid at hun får den samme oppmerksomheten her hjemme også – dette visittkortet er en meget tydelig beskjed om det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Live Foyn Friis

With Aarhus Jazz Orchestra

DME/Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg