Herlig møte

Mezzosopranen Marianne Beate Kielland og pianisten Jan Gunnar Hoff byr på et sjeldent og ikke minst herlig møte.

Jan Gunnar Hoff og Marianne Beate Kielland – en vakker og sjelden kombinasjon.

Musikk består i stor grad av møter – noen åpenbare og forutsigbare, andre mer overraskende og spennende. Etter at den anerkjente mezzosopranen Marianne Beate Kielland (41) og den ettertrakta jazzpianisten Jan Gunnar Hoff (58) hadde jobba sammen ved et par anledninger i 2014 og året etter, vokste ideen fram om å lage et program sammen – der musikk fra begges verdener kunne finne en møteplass.

Som sagt, så gjort og de to gikk til verket med å finne stoff som kunne passe, samt skrive nytt stoff også. Forfattere som Blake og Hamsun blei "kontakta" og Hoff skreiv ny musikk til disse gigantenes tekster og i tillegg plussa de på klassikere som Halvdan Sivertsens "Nordaførr Vårvisa" og Elias Blix´ "Barndomsminne". Med noen av Hoffs egne "klassikere", som han også har skrevet tekster til, var programmet fullstendig – og veldig bra og variert.

Etter en turné på våren fjor, gikk de to i "studio" i Stamsund kirke i Lofoten et par julidager og det er det vi får nyte fruktene av her. Vi får vi møte to sterke, uttrykksfulle og klare stemmer som åpenbart har truffet hverandre på tvers av sjangre og hva det skulle være og tar oss med på herlige, originale og spennende ekskursjoner.

Om det er jazz eller klassisk eller litt av hvert vi får oppleve på "Terra Nova" er jeg ikke sikker på – jeg er heller ikke så veldig opptatt av det. Det jeg er veldig glad for er at jeg får oppleve god og annerledes musikk servert av to fremragende musikanter – det holder lenge det.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Marianne Beate Kielland – Jan Gunnar Hoff

Terra Nova

LAWO Classics/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg