Bowies mann

Saksofonisten Donny McCaslin fikk æren og gleden av å være med på David Bowies siste runde. Her følger McCaslins hyllest av Bowie.

Donny McCaslin og David Bowie under innspillinga av Blackstar.

Etter å ha hørt Donny McCaslin (50) og bandet hans på den bitte lille jazzklubben 55 Bar i Greenwich Village, inviterte David Bowie McCaslin til å være med på singelen "Sue (Or in a Season of Crime)" i 2014. Bowie likte tydeligvis veldig godt det han hørte og i forbindelse med "Blackstar", var McCaslin og hele bandet med fra start til mål. Det blei jo både et fantastisk vitnesbyrd om at Bowie var på høyden helt til slutt, samtidig som det blei et både sterkt og trist farvel med ikonet Bowie.

For de mange millioner Bowie-tilhengere rundt om på kloden kom bortgangen som et sjokk – for McCaslin kom det sikkert ikke like overraksnde, sjøl om Bowie var svært privat og holdt sin helsetilstand skjult for de aller fleste.

Jeg hadde gleden av å møte McCaslin ved et par anledninger i fjor sommer da han spilte med Steps både på Kongsberg og i Molde. Han var tydelig stolt over å ha fått muligheten til å være med mesteren på oppløpssida og fått anledning til å prege musikken hans i så stor grad som han fikk. Likevel var han sjølsagt mest opptatt av sin egen musikk og her får vi altså anledning til å stifte enda nærmere bekjentskap med den.

Sammen med trommeslager Mark Guiliana, elbassist Tim Lefebvre og tangentist Jason Lindner, samt ei gjesteliste bestående av David Binney på synther og vokal – han har også produsert -, Jeff Taylor på vokal og Nate Wood på gitar, vist McCaslin oss hvorfor både Bowie og så mange andre har blitt så begeistra for han og uttrykket hans.

Med et repertoar bestående av blant annet to Bowie-låter, "A Small Plot of Land" og "Warszawa", men aller mest eget materiale, tar McCaslin & Co oss med på ei elektroakustisk reise med spor av rock og ikke minst moderne, melodisk og rytmisk spennende jazz som han er helt aleine om. Donny McCaslin er også utstyrt med en teknikk og en unik saksofontone som gjør at han inntar en posisjon høyt der oppe.

McCaslin sier at "Beyond Now" er dedikert David Bowie og alle som elsket han. Det er lett å høre og Donny McCaslin etablerer seg også på egen hånd i det internasjonale tetsjiktet med dette visittkortet.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Donny McCaslin er en saksofonist i verdensklasse.

Donny McCaslin

Beyond Now

Motéma Music/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg