Ny og spennende stemme

Aldri hørt om Marja Mortensson tidligere? Da er vi minst to, men jeg kan love alle at vi kommer til å høre mye til henne i åra som kommer.

Marja Mortensson har noe inderlig på hjertet.

Marja Mortensson er 22 år ung og kommer fra Engerdal i Hedmark. Hun er stolt av sine sør-samiske røtter og hennes singer/songwriter egenskaper, som er av det formidable slaget, har sine klare røtter i den sør- og umesamiske joiketradisjonen. Her om dagen blei hun tildelt Engerdal kommunes kulturpris – vi snakker om ei ung kvinne som har kommet langt på kort tid og som har fått velfortjent anerkjennelse for sin musikk og sine evner til å løfte fram en viktig tradisjon.

Med en av de viktigste og mest sentrale musikantene i grenselandene mellom samisk tradisjonsmusikk, jazz og kall det gjerne pop, Frode Fjellheim, i produsentstolen og på tangenter, har Mortensson fått akkurat den retningshjelpa hun sikkert har trengt i forbindelse med sitt debutalbum.

Med sin særegne og litt "naive" stemmeprakt, forteller formidleren Marja Mortensson oss med en eneste gang at hun har dette helt spesielle som gjør at hun skal bli usedvanlig spennende å følge i åra som kommer. Når hun og Fjellheim har invitert med seg et stjernelag bestående av blant andre Snorre Bjerck på trommer og perkusjon og Daniel Herskedal på tuba og basstrompet, så har reisefølget blitt akkurat så empatisk og "riktig" som mulig.

Mari Boine har på mange måter lagt lista for samiske artister. Den er lagt høyt, men Marja Mortensson forteller oss ved aller første anledning at hun har både evner og ambisjoner til å nå helt dit opp. Vi har enkelt og greit fått ei ny stemme som vil være med å prege dette uttrykket og dette musikalske landskapet i mange, mange år fremover.

PS Dessuten mener jeg at Trump bør avsettes så snart som mulig.

Marja Mortensson

Aerehgïjre – Early Spring

Vuelie/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg