Trio på tvers

Sammen med de to svenske musikantene Martin Küchen og Raymond Strid har vår egen Per Zanussi skapt noe spesielt – nok en gang.

Raymond Strid, Per Zanussi og Martin Küchen i fri flukt.

Band kommer og går. En del konstellasjoner er bare tilstede for en "sesong" eller for ei skive. Noen eksisterer heldigvis mye lenger enn som så – Trespass Trio er av det slaget. Martin Küchen på baryton-, alt- og sopraninosaksofon, Raymond Strid på trommer og perkusjon og Per Zanussi på bass ga ut den første av sine fire skiver som Trespass Trio allerede i 2007 og har med andre ord eksistert i mer enn ti år – nesten en begivenhet i seg sjøl.

Küchen og Strid er for veteraner å regne i det svenske jazzmiljøet – i alle fall den delen av det med dragning mot et moderne og ofte fritt uttrykk. Zanussi (40), opprinnelig fra Stavanger, men bosatt i Oslo, blei vi først oppmerksom på rundt midten av 90-tallet da bandet Wibutee oppstod som et resultat av møter på jazzlinja i Trondheim. Seinere har vi fått oppleve han i band som Zanussi 5, Zanussi 13, MZN3, Jazzmob, Crimetime Orchestra og med Wibutee-kamerat Håkon Kornstad. Zanussi er en grenseløs musikant og nylig har han også tatt doktorgrad i improvisasjon og komposisjon.

Heldigvis er Trespass Trio en setting de tre stadig vender tilbake til. Denne innspillings er gjort på Biermanngården i Oslo i november 2015 og består av seks låter – en av dem i to versjoner. Dette er altså ikke noe tradisjonelt frijazzalbum, men bortsett fra ei låt er alt basert på komponert materiale.

Dette er varm, søkende og vakker musikk – alt ytterst personlig – der tre strålende musikanter som åpenbart synes veldig om hverandre, spiller om, ved, rundt og til hverandre på et vis bare empatiske musikanter kan. Da er det bare å håpe at Trespass Trio forsetter i minst ti år til!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig

Trespass Trio

The Spirit of Pitești

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg