Fyrverkeri

Hanne Tveter har dukka opp i flere musikalske påkledninger de seineste åra. Nå tar hun oss med til México – på fest!

Hanne Tveter er et fyrverkeri – intet mindre.

Hanne Tveter (42) fra Skarnes ved Kongsvinger har passert under alt for mange radarer i alt for mange år. Til tross for at hun har gitt ut fem album siden 2001, greide jeg ikke å oppdage henne før i fjor da hun ga ut ei flott jazzskive, "Footprints", med meget dyktige spanske musikanter. Der blir vi servert alt fra Wayne Shorters tittellåt til "Well You Needn´t", "Giant Steps" – intet mindre, Horace Silvers "Peace", "Afro Blue" og Evert Taubes "Byssan lull" – både på svensk og spansk!

Der viste hun oss en allsidighet og livsbejaenhet av sjeldent merke og det følges opp på et ypperlig, men helt annerledes, vis på oppfølgeren "México En Mí". Oppfølger er kanskje en litt feil betegnelse siden det Tveter har å melde her er henta fra en ganske så annen tradisjon og kultur.

Tveter har reist mye og har jeg skjønt det riktig så bodde hun i México i en periode som barn. Både kulturen, musikken og språket tok tydeligvis bolig i henne og den har hun heldigvis aldri glemt. Hun sier sjøl at hun samla sanger og musikalske ideer på reiser i landet og tok de med seg hjem til Norge og norske musikanter.

Mellom 2010 og 2017 har Tveter og et band bestående av blant andre Sverre Indris Joner på ymse tangenter og Per Einar Watle på gitarer pluss strykere, blåsere og et "riktig" komp inkludert gjestemusikere fra México også, tatt for seg 14 mer eller mindre tradisjonelle sanger som de har gitt en moderne, men respektfull drakt blant annet gjennom arrangementene til Joner.

Tveter synger, på et for meg i alle fall, perfekt spansk, og hun gjør det med en innlevelse og ekthet som er av det inderlige slaget. "México En Mí" har blitt en fest og Hanne Tveter er et fyrverkeri av en artist – det er en fin kombo det!

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Hanne Tveter

México En Mí

Musikkmakeriet/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg