Djupt og inderlig

Uansett hva han driver med klarinettisten og presten Carl Petter Opsahl så er det ekte. Her kommer nok et bevis på det.

Carl Petter Opsahl har noe ekte å melde.

Carl Petter Opsahl (53) har fulgt hjertet med hva han enn har foretatt seg gjennom livet. For 30 år siden hoppa han av teologistudier, som han seinere har fullført, og flytta til New Orleans. Han hadde en musikalsk drøm som bare måtte realiseres. Da hadde han allerede spilt flere år i Caledonia Jazzband i Oslo – et band som var tungt inspirert av den tradisjonelle musikken fra jazzens fødeby.

Seinere har det blitt flere plater med Caledonia og tre soloalbum fra Opsahl. Nå er det klart for det fjerde og Opsahl, sammen med sin gode venn fra Caledonias barndom, pianisten Håkon Gjesvik, fortsetter utforskninga av den opprinnelige jazzskatten.

Opsahl KAN New Orleans-musikken og kulturen og bedre reisefølge enn Gjesvik kan han knapt få. Her tar han oss gjennom låter som har vært med han gjennom godt og vel 30 år som "On the Sunny Side of the Street", "A Fool Such as I", "Some of These Days" og "Just a Closer Walk with Thee" og med sitt inderlige klarinettspill – også litt bassklarinett – makter han å finne nye innfallsvinkler til dette "utspilte" materialet. To originallåter og salmen "Velt alle dine veie" passer også flott inn i sammenhengen.

På fire av sangene har Opsahl også fått strålende hjelp fra den norsk-danske vokalisten Birgitte Soojin, bassisten Ida Hvid og trombonisten og tubaisten Jacob Munck Mortensen. Det gir "Listener´s Blues" enda flere farger på paletten.

Musikken er spilt inn i Tøyenkirka i Oslo der Opsahl har hatt sitt virke i mange år. Akustikken der er av det framifrå slaget og er med på å sørge for at dette blir en hyllest til New Orleans som er av det inderlige og ekte slaget.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Carl Petter Opsahl

Listener´s Blues

Caledonia Jazz Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg