Grenseløst

Den iranske vokalisten Marjan Vahdat har tatt turen til Maridalen kirke og forteller med sitt helt spesielle talent at musikk er grensesprengende.

Marjan Vahdat er en vokalist med noe unikt på hjertet.

Marjan Vahdat kan ikke opptre i sitt hjemland. Siden prestestyret tok over i 1979 har det vært forbudt for kvinnelige vokalister å synge for menn i Iran. Det har ført til at både Marjan og søstera Mahsa Vahdat, som har produsert denne plata sammen med Erik Hillestad, har søkt utenlands for å uttrykke seg og både i Europa, USA, Australia, Nord-Afrika og i flere land i Midtøsten har søstrene fått stor og velfortjent oppmerksomhet.

Erik Hillestad, ideologisk fører i Kirkelig Kulturverksted, har opp gjennom årene vist en fantastisk evne til å finne fram til talenter rundt om på kloden som har noe spesielt å melde. Marjan Vahdat, med sin sterke og ikke minst uttrykksfulle stemme, hører definitivt hjemme i den kategorien.

Jeg var dessverre ikke blant dem som fikk med meg hennes debut på KK i 2013, "Blue Fields". Det er lett å skjønne at jeg virkelig har gått glipp av noe utenfor allfarvei. Her har hun, sammen med Ahmad Al Khatib fra Palestina på oud, Ertan Tekin fra Tyrkia på duduk, iranske Ali Rahimi på perkusjon og vår egen Gjermund Silset på bass, tatt utgangspunkt i dikt fra persisk folketradisjon og fra iranske samtidspoeter. Musikken er delvis henta fra folketoner og dels skrevet av Vahdat og andre for hennes samtid.

Kjærlighet og håp – håp som ofte eksisterer mot alle odds – er gjennomgangstemaer i tekstene som blir sunget på persisk, men som er oversatt til engelsk i omslagsheftet.

Marjan Vahdat forteller oss, med sin helt spesielle stemme, at musikk med musikanter fra en rekke land – som også ComboNations – er både grenseløs og dermed grensesprengende.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Marjan Vahdat

Serene Hope

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg