Tøffe saker

Bassisten, komponisten og bandlederen Terje Gewelt har endelig dukka opp igjen. Det var på høy tid.

Både med elbass og den store fela har Terje Gewelt mye på hjertet.

Foto: Johs. Bøe

Terje Gewelt (57) har liksom vært her hele tida, men likevel fått altfor lite oppmerksomhet. Etter studier på Berklee i Boston på 80-tallet, der han tok timer med ikoner som Dave Holland og Jaco Pastorius, vendte han hjem igjen og har blant annet jobba med storheter som Billy Cobham, Tommy Smith, Misha Alperin og Santana-trommeslageren Michael Shrieve.

Her hjemme har han jobba mye med blant andre Karin Krog og John Surman, Petter Wettre og Dag Arnesen, han har bidratt på et hundretalls skiver inkludert et dusin under eget navn. Likevel har det vært stille fra Gewelt for lenge nå og det er godt å høre at han fortsatt leverer på det samme høye nivået vi har blitt vant til.

Sammen med trommeslageren og elektronikeren Terje Evensen, som også i for stor grad får passere under for mange radarer, Bjørn Klakegg på akustiske og elektriske gitarer og Erlend Slettevoll på piano og ymse andre tangenter, gir Gewelt oss ti låter som forteller oss om en allsidighet og en oversikt som er sjelden og herlig.

Vi snakker om fire framifrå musikanter som åpenbart stortrives i hverandres selskap og som anretter Gewelts låter, Evensen og Klakegg har bidratt på to av dem, slik vi har blitt bortskjemt med med norske jazzmusikanter: på et meget høyt nivå.

Låtene er i all hovedsak melodisk sterke, rytmisk spennende og tildels funky. Noe er mer åpent, fritt og søkende, men hele tida setter Gewelt & Co sitt umiskjennelige bumerke på det hele. "Wow and Flutter" har blitt et flott nytt visittkort fra Terje Gewelt.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Terje Gewelt

Wow and Flutter

Resonant Music/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg