Funky nok

Nils Landgren er utvilsomt en av de mest funky musikantene i vår del av verden. Så mye nytt har han likevel ikke å melde.

Nils Landgren Funk Unit – ingen tvil om hvor eneren er.

I 25 år har Nils Landgren (61) holdt sitt Funk Unit i gang. Det har ført til et dusin skiveutgivelser og en enorm popularitet rundt om i store deler av verden. Med sin blanding av funk, soul, rhythm and blues, jazz og andre tilliggende herligheter har Landgren snakka til et publikum langt utenfor jazzmenigheta – kanskje aller mest utenfor faktisk.

Nå består bandet, i tillegg til Landgren på sin røde trombone og vokal, av Petter Bergander på tangenter, Robert Ikiz på trommer, Andy Pfeiler på gitar og vokal, Magnum Coltrane Price på bass, vokal og tangenter og Jonas Wall på saksofoner. I tillegg er gjestelista av den solide sorten: Ray Parker Jr. på gitar og vokal og Randy Brecker og Tim Hagans på trompeter.

Låtvalget består stort sett av originalstoff, men det er også funnet plass til Allen Toussaints "Just a Kiss Away", Herbie Hacock & Cos "Stars in Your Eyes" og Marvin Gayes "Rockin´After Midnight".

Jeg har hatt gleden av Funk Unit i mange, mange år og vil garantert ha det i framtida også. Likevel er det slik at jeg ikke finner så mye nytt å glede meg over her. Same shit, same wrapping hvis du skjønner hva jeg mener.

Det betyr nok at alle som har et nært og godt forhold til Nils Landgren Funk Unit og funk i sin alminnelighet, vil synes veldig om denne utgava bandet og musikken også.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Nils Landgren Funk Unit

Unbreakable

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg