Med sjel

Bernt Brinck-Johnsen er nok ikke verdens beste tenorsaksofonist, men få spiller med så mye sjel som han.

Bernt Brinck-Johnsen for anledninga utstyrt med tenorsaksofon.

Bernt Brinck-Johnsen markerer sin første 70 år med en sjelden plateutgivelse og det på et instrument de fleste av oss ikke kjenner han så godt på. Veteranen fra Oslo/Tønsberg er nemlig barytonsaksofonist for de fleste av oss, men etter som jeg har skjønt så har det i stadig større grad blitt mer og mer tenorsaksofon de seineste åra.

Brinck-Johnsen er intet mindre enn en legende i norsk jazzliv – en legende som dessverre alt for få kjenner til nå. I miljøene rundt Club 7 og Jazz Alive var Brinck-Johnsen en sentral herre både som musiker, klubbdriver og historieforteller. De seinere åra har han oppholdt seg og spilt mye i Spania – spesielt når det har vært på det kaldeste her nord.

Heldigvis tar han seg turer hjem til "kulden" med jevne mellomrom og i februar møtte han gode musikervenner i Stavanger og det resulterte i denne sjeldne utgivelsen fra Roman – som han blir kalt av kjente.

Sammen med Øystein Eldøy på bass, Rolf Hinderaker på piano og Karsten Tillerli på trommer, tar Brinck-Johnsen oss med på ei rundreise i souljazzen og standardskattens verden. Dette er herrer som er vel bevandra i dette universet og som trives der og med hverandre.

Her blir vi servert alt fra "Look for the Silver Lining" via "Autumn Leaves" og "Georgia on My Mind" til "Things Ain´t What They Used to Be" – stort sett i ballade- eller medium tempo som seg hør og bør for voksne, reflekterte herrer.

Her kommer det ikke en eneste overraskelse, kun en liten time med god musikk spilt av gode historiefortellere. For alle der ute med sans for slikt holder det lenge det.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Brinck Johnsen

Soul Jazz

Roman Records/barejazz.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg