Nye og spennende stemmer

Det ser heldigvis ikke ut til at det skal ta slutt med påfyll av nye og lovende jazzstemmer i kongeriket. Trond Kallevåg Hansen og to av hans gode venner er tre gode indikasjoner på det.

Trond Kallevåg Hansen Trio kommer vi til å få mye glede av i åra som kommer.

Jeg slutter aldri å la meg imponere av både kvantiteten og ikke minst kvaliteten når det gjelder etterveksten i norsk jazz. Den eneste grunnen til bekymring er om det er jobb til alle disse store talentene. Gitaristen Trond Kallevåg Hansen fra Haugesund, trommeslager Ivar Myrset Asheim fra Stavanger og bassist Alexander Hoholm fra Furnes ved Hamar melder seg umiddelbart på i "konkurransen" om beinet de nærmeste tiåra og baserte på hva de leverer på trioens debut, "Se Meg En Annen Dag", har de alt på plass for å kunne greie seg mer enn godt.

Vi snakker om tre herrer som befinner seg under 30 års-streken og som har lagt bak seg flere år med formell jazzutdanning flere steder i landet. Med et musikalsk utgangspunkt i Kallevåg Hansens låter, viser de en enorm modenhet til tross for sine relativt få år på Tellus.

Kallevåg Hansen har tydeligvis gode minner fra sin oppvekst i Haugesund. Det er nemlig derfra han har henta både referanser og inspirasjon. Det har ført til et sett med lyriske låter som de tre trives utmerket i og med.

Det er lett å la tankene gå i retning gitarister som danske Jakob Bro og Bill Frisell. Bro har også vært Kallevåg Hansens lærer under hans studieopphold i København. Tonespråket til denne trioen henter impulser fra både americana, viseverdenen og moderne melodisk jazz og sjøl om de har latt seg inspirere både herfra og derfra, så er de allerede på god vei til å skapte sitt eget uttrykk.

Framtida er i de beste hender – allerede nå.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Trond Kallevåg Hansen Trio

Se Meg En Annen Dag

Just for the Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg