Hvilken introduksjon!

Ikke hørt om romfartsteoretikeren Billy Meier? Ikke bandet Billy Meier heller? Da er vi to, men nå kan jeg i alle fall anbefale sistnevnte.

Billy Meier tar fart mot Tellus og outer space – med hjelm!

Trommeslageren Ivar Myrset Asheim traff vi på her om dagen i Trond Kallevåg Hansen Trio. Her dukker han opp igjen – det forteller at unge jazzmusikanter, eldre også for den sakens skyld, både må og vil ha flere bein å stå på. Dessuten bekrefter det hvilken enorm allsidighet mange jazzmusikanter er utstyrt med.

Myrset Asheim traff på fløytisten og synthisten Henriette Hvidsten Eilertsen, fiolinisten Hans Kjorstad, bassisten Martin Morland og gitaristen Sander Eriksen Nordahl på Musikkhøgskolen i 2013. Vi snakker altså nok en gang om den oppvoksende slekt og det tar ikke mange runder i CD-spilleren med "Introducing…Billy Meier" med gruppa med det originale navnet, og ditto musikalsk verdensanskuelse, å skjønne at vi har med store og spennende talenter å gjøre.

Med den sveitsiske ufo-teoretikeren og originalen Eduard Albert "Billy" Meier som "ideologisk ledestjerne", tar kvintetten oss med på ei romreise som henter inspirasjon og elementer fra de fleste av sine kilder som jazz, pop, impro og folkemusikk. Dette har de kollektivt satt sammen til et spennende og originalt brygg spilt inn i Athletic Sound i Halden i løpet av én aprildag i fjor. Samples av stemma til Billy Meier og "opptak" han har gjort av ufoer blir vi også bydd på.

Billy Meier serverer oss åpen og luftig, men også straight og lettfattelig musikk ulikt det meste fra både vår egen klode og andre sfærer. I tillegg bekrefter de også at tilflyten på original musikk og nye spennende musikanter er i den skjønneste orden.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Billy Meier

Introducing…Billy Meier

Just for the Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg