Musikken flyter

En danske bosatt i Oslo har tatt med seg to landsmenn og laget spennende triomusikk.

Balvig/Bülow/Christensen – tre unge dansker med mye på hjertet.

Nå er jeg for så vidt usikker på hvem som har tatt med seg hvem her, men det er ikke så viktig heller. Det viktige er at pianisten Christian Balvig (25), trommeslager Frederik Bülow og bassist Adrian Christensen til sammen har skapt musikk som har verdi i seg – og det har de gjort.

Med et knippe på elleve låter, der komponistansvaret er demokratisk fordelt på alle tre, har de unge danskene som alle er helt ubeskrevne blad for meg, skapt lyrisk, melodisk og vakker triojazz med mye personlighet i seg.

Både som instrumentalister, komponister og som kollektiv har trioen allerede mye å fare med og helt åpenbart potensial til mye spennende musikk i åra som kommer. Assosiasjonen med vann er absolutt på sin plass – denne musikken flyter, av og til sakte, av og til raskere, videre med en dynamikk i seg nesten som ei elv.

Det nordiske soundet, gutta har absolutt hørt på ei ECM-innspilling eller to i sitt liv, er definitivt tilstede, men samtidig har de makta å skape noe som er deres eget. Balvig – Bülow – Christensen er en trio med lyttende unge karer med ei spennende tid foran seg.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Christian Balvig – Frederik Bülow – Adrian Christensen

Associated with Water

AMP Music & Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg