På nye veier

Christian Meaas Svendsen er kjent som en av våre mest spennende unge impromusikanter. Det håper vi han fortsetter å være, men her møter vi han som singer/songwriter!

Christian Meaas Svendsen er en spennende bassist til daglig, men her møter vi han på et helt annet sted.

Christian Meaas Svendsen (29) dukka opp i den store hops bevissthet for første gang via bandet Mopti. Siden har vi møtt han blant annet på en duokonsert på Kongsberg med Arild Andersen og i en rekke improkonstellasjoner på selskapet Nakama Records.

Det kommer absolutt ikke som noen stor overraskelse at Meaas Svendsen går nye veier, men denne veien så jeg absolutt ikke komme. Det er altså en samling tekster Meaas Svendsen har skrevet og satt melodi til som nærmest går inn i singer-songwriter-tradisjonen, men som har fått et tonefølge som er ganske så utradisjonelt.

Meaas Svendsen tar for seg, på et filosofisk vis, mange av aspektene som har med kjærlighet å gjøre. Noe er tankevekkende og vakkert, mens noe blir litt naivt i mine ører.

Når han så har invitert med seg et ungt a-lag bestående av Vilde Alnæs på fiolin, Agnes Hvizdalek på vokal, Henrik Munkeby Nørstebø på trombone, Kaja Fjellberg Pettersen på cello, Espen Reinertsen på tenorsaksofon, Adrian Løseth Waade på bratsj og Inga Margrete Aas på bass, så sier det seg sjøl at tonefølget blir av den alternative typen til et singer-songwriter oppsett. Flott og originalt tenkt, komponert og spilt.

Christian Meaas Svendsen, som også spiller gitar her, er ikke verdens største sanger eller tekstformidler, men han har absolutt noe ekte på hjertet som han makter å formidle. Likevel vil jeg ha han fortest mulig tilbake til bassen – slik som hans svenske kollega Torbjörn Zetterberg også gjorde etter en kort periode som visesanger.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes snarest mulig.

Christian Meaas Svendsen

Avin

Nakama Records/Diger Distro

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg