Gitar kan være så mangt

Hvis man setter sammen gitaristene Elliott Sharp, Mary Halvorson og Marc Ribot, så er sjansene for at resultatet blir noe for seg sjøl, relativt store.

Marc Ribot og Elliott Sharp møttes i studio.

Veteranene Elliott Sharp og Marc Ribot har jobba sammen i rundt 30 år. "Ungdommen" Mary Halvorson har av naturlige årsaker kommet inn i bildet noe seinere og har vært samarbeidspartner med Elliott de seineste ti. Nå hadde Sharp en idé om å lage ei trioskive med disse stilskaperne og innovatørene, men det skulle vise seg ikke å være så enkelt. Det endte med at Sharp og Ribot gikk i studio sammen, mens Halvorson la på sine bidrag i etterkant.

Mary Halvorson la på sin "stemme" i etterkant.

Det var den trange timeplanen til de ettertrakta gitaristene som førte til at det viste seg umulig å finne en fellesdag. Ideen var fortsatt like god til tross for det, og den noe eksperimentelle løsninga står egentlig i stil med musikken de har skapt.

De tre har alle unike stemmer på sine instrumenter og det var her mye av fundamentet lå for musikken.

Dette er uten unntak eksperimentell og søkende musikk – her finnes ikke låter eller rytmikk i tradisjonell forstand – men samtaler mellom tre originaler som alle på hvert sitt vis har tatt gitaren til nye steder.

Med et sound ulikt hverandre, og hvem som helst andre for den sakens skyld, gir de oss 12 "låter" mer eller mindre unnfanga spontant. Dette er impro av beste merke som jeg vet enkelte, kolleger også, vil kalle tøv og tull. Jeg er altså ikke blant dem – dette er en flott dokumentasjon av hva tre av klodens meste spennende gitarinnovatører kan skape – sammen.

PS Dessuten mener jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Elliott Sharp with Mary Halvorson and Marc Ribot

Err Guitar

Intakt Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg