Med en vri

Vokalisten og trompeteren Bria Skonberg fra Canada er på sett og vis kjerringa mot strømmen. Hun er det på et sjarmerende vis.

Bria Skonberg spiller trompet med røtter tilbake til jazzens opprinnelse.

Det er mulig det er noe spesielt i jazzvannet i Canada eller noe eget med kulturen nord for Trump. Uansett kommer det i alle fall en rekke svært talentfulle kvinnelige instrumentalister fra det store landet: Søstrene Christine og Ingrid Jensen, Jane Bunnett, Renee Rosnes og Diana Krall er bare noen eksempler på det. De siste 10 åra har et nytt navn inntatt scena og den nå New York-bosatte Bria Skonberg har gjennom flere skiveinnspillinger og turnering over hele kloden, noe som har gått meg hus forbi, vist at ei ny stemme var klar for store scener.

Med "With a Twist" har jeg endelig klart å melde meg på og den knapt 35 år unge Skonberg, med svenske røtter noen generasjoner tilbake, er så avgjort en artist som har noe på hjertet både som trompeter og vokalist.

Til tross for at hun er den yngste av disse canadiske stjernene, så er hun den som stilistisk har gått lengst tilbake i tid. Hun har tydeligvis full kontroll over jazzhistoria helt tilbake til Louis Armstrong og de andre heltene og musikken de skapte for rundt 100 år siden. Det har hun tatt med seg inn i sin egen verden og sin egen tid og hun tolker blant annet "My Baby Just Cares for Me", "Alright, Okay, You Win" og "Back in Your Own Backyard" med full respekt for der den musikken kom fra, samtidig som hun gjør den både samtidig og tidløs.

Sammen med en rekke mer enn dyktige musikanter fra et mer moderne ståsted enn seg sjøl, som Sullivan Fortner, Aaron Goldberg, Gil Goldstein, Steve Cardenas, Scott Colley og Matt Wilson, serverer Skonberg oss også egne låter pluss overraskelser som Leonard Cohens "Dance Me to the End of Love" og Ed Sheerans "Thinking out Loud".

Bria Skonberg flytter absolutt ingen merkesteiner, men gir oss god og tidløs jazzmusikk både som vokalist og trompeter. Det holder ei god stund det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Bria Skonberg

With a Twist

OKeh Records/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg