Ærlighet varer lengst

Klaus Ellerhusen Holm er nok en slags ideologisk fører for kvintetten Honest John. De fire andre er også ærlige herrer.

Honest John samla til ærlige og herlige samtaler.

For tre år siden kom det ei "hemmelig" plate min vei. Det var et helt ukjent band for meg som kalte seg Honest John og som på det like ukjente selskapet Rudi Records ga ut debutskiva si, "Canarie". Musikken, av det originale og søkende slaget, falt så absolutt i smak. Nå er oppfølgeren på plass og det på det meget fremadstormende og spennende portugisiske selskapet Clean Feed Records som har åpna dørene sine for en rekke norske musikere og band.

Honest John, som i tillegg til Klaus Ellerhusen Holm på altsaksofon og klarinett består av Ola Høyer på bass, Kim Johannesen på gitar og gitar-banjo, Ole-Henrik Moe på fiolin og Erik Nylander på trommer og trommemaskin – sistnevnte med svensk pass, men vi regner han som norsk etterhvert! -, kommer fra band som Sheriffs of Nothingness, Cortex, Large Unit, Ballrogg og Trondheim Jazz Orchestra, og er blant våre mest spennende musikanter i ymse grenseland.

Det betyr at de tar med seg masse fra sine forskjellige utgangspunkt og mikser det her med impulser fra nederlandsk frijazz, type Misha Mengelberg og ICP, brasilianske samba- og bossarytmer og samtidsstorheter som Webern og Sciarrino. Bortsett fra en felles unnfanga melodi, har Ellerhusen Holm skrevet all musikken.

Innspillinga er gjort på Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo i august 2015 og i mai i fjor og viser oss et kollektiv som går sine helt egne, ærlige veier. Her blir det ikke kompromissa et eneste sekund og de framstår som strålende representanter på hvorfor moderne norsk jazz og impro har fått en så enorm status også i utlandet.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Honest John

International Breakthrough

Clean Feed Records/ cleanfeed-records.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg