Sex med sjefen?

Den amerikanske forfatteren Vi Keeland har truffet leserne hjemme i New York og dalstrøka innafor så det holder. Når hun serverer en dampende kjærlighetsroman med heftige doser sex så er det vel kanskje ikke så overraskende?

Vi Keeland har skjønt hvilke knapper hun skal trykke på.

Sommeren er vel årstida for lettere saker på alle slags vis – også lesestoff. "Sjefen" av den amerikanske trebarnsmora Vi Keeland, bosatt i New York, passer sånn sett ypperlig inn.

Keeland har solgt rundt 1,5 millioner av sine fem bøker og hun har ligget på førsteplass på bestselgerlista til New York Times – det forteller det meste om hvilken streng hun har truffet i alle fall på hjemmebane.

"Sjefen" er mitt første møte med Keelands univers og jeg skjønner raskt hvorfor hun har oppnådd en slik popularitet og slike salgstall. Med sin elegante penn – hun skriver lett og medrivende – tar hun oss med inn i en historie som er lett, morsom og full av gode personbeskrivelser.

Storyen er enkel og grei: På et spesielt datevis møter våre hovedpersoner, en mann og en kvinne må vite, hverandre og noen forviklinger seinere viser det seg at herren blir kvinnens sjef. Så begynner den romantiske snøballen å rulle og raskt, veldig raskt faktisk, dukker det store dilemmaet opp: skal man/skal man ikke ha sex med sjefen?

Med flere komplikasjoner underveis blir det både det ene og det andre – og her kan jeg love at det ikke spares på godsakene for å si det slik….. – og hvordan det ender til slutt kan man egentlig bare bruke fantasien for å regne seg fram til.

Dette er enkelt og greit en romantisk kjærlighetsroman uten noen voldsom litterær dybde for å være helt ærlig, men den er godt skrevet og av typen som er vanskelig å legge fra seg. Dessuten har Keeland inkorporert et ekstra element i historia som gjør at alt ikke er så rett frem som det kunne ha vært.

Jeg må ikke lese resten av Vi Keelands samlede verker for å si det sånn – dette er forøvrig den første som er oversatt til norsk – men jeg har latt meg underholde av "Sjefen" noen sommerkvelder og det var vel meninga?

Vi Keeland

Sjefen

Kagge Forlag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg