To på topp

Ståle Storløkken og Thomas Strønen er to av våre beste og mest spennende jazzmusikanter. Her viser de oss det nok en gang i sitt laboratorium Humcrush.

Ståle Storløkken og Thomas Strønen – Humcrush – i aksjon.

Jeg har tre fantastisk gode cd-minner med duoen Humcrush. Det første heter "Hornswoggle" og går helt tilbake til 2006. Så fulgte "Rest at Worlds End" to år seinere før Sidsel Endresen utvida truppen til trio i 2011 og de ga oss "Ha!". Da hadde jeg allerede gått glipp av duoens debut-cd, men nå har jeg i alle fall hekta meg på igjen når den viktige femterunden blir unnagjort.

Humcrush er altså et langvarig samarbeid mellom to kamerater fra Jazzlinja i Trondheim. Det er to herrer som har markert seg kraftig på hver sine musikalske fronter i band som Supersilent, Food, Terje Rypdal, Elephant9, Time Is a Blind Guide, Meadow og Motorpsycho. Heldigvis har de aldri satt på land Humcrush-skuta og med "Enter Humcrush" i hånda, eller rettere sagt høytalerene, skal vi takke og bukke, om ikke høyere makter, så i alle fall Storløkken og Strønen for det.

Humcrush anno 2014 og 15, det er nemlig da musikken blei spilt inn, er kanskje den hippeste utgava jeg har hørt noen gang. Det at disse to karene er i stand til å utnytte alle muligheter som byr seg, bør ikke komme som noen stor overraskelse. Vi har jo med to av våre ypperste lyttere å gjøre som samtidig er i besittelse av et uttrykksarsenal av en annen verden.

Impulsene fra rock, jazz og elektronika er fortsatt veldig tilstede, men denne gangen er den rocka sida av hjernene deres mer påkoblet enn før. De er utstyrt med kun elpiano som er kobla til et gitarboksoppsett – det låter ofte mer som gitar enn elpiano faktisk – en synth og et straight trommesett. Tilsammen låter de som Humcrush og ikke noe annet – ingen andre låter noe i nærheten av dem heller.

Humcrush og musikken deres er intet mindre enn beintøff, hip og nyskapende – det holder ei god stund det.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Humcrush

Enter Humcrush

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg