En heftig dag

Bak ordspillet av et bandnavn skjuler fire av våre beste unge jazzmenn seg.

André Roligheten, Jørgen Mathisen, Axel Skalstad og Rune Nergaard – Rune Your Day – en kvartett verdt å låne flere ører til.

Med bassist Rune Nergaard, som vi kjenner fra band som Bushman´s Revenge, Scent of Soil og Marvel Machine, i spissen, forteller Rune Your Day oss at vi har med en ny kvartett å gjøre som har det meste i seg til å kunne være med å sette sitt solide preg på både norske og utenlandske scener i tida som kommer.

Sammen med Jørgen Mathisen på tenor- og sopransaksofon og klarinett, André Roligheten på tenor- og barytonsaksofon og Axel Skalstad på trommer, tar Nergaard, med fundament i sine sju komposisjoner, oss med på spennende og tildels sprudlende ekskursjoner i landskap uten akkordinstrument – og det savnes ikke heller!

Det Rune Your Day har satt seg fore, og som de har lykkes med, er å ta utgangspunkt i et slags amerikansk jazzideal fra det moderne 60-tallet og fusjonert det på et vis med et norsk/nordisk ideal. Dette uttrykket kunne ikke vært skapt over there for å si det på den måten.

Musikken er tøff, åpen, fri, melodisk og søkende og alle fire får godt med plass til å fortelle hvem de er, men aller viktigste er likevel det kollektive og unike uttrykket til Rune Your Day. Ingen dag – eller natt – kommer til å bli ødelagt av denne musikken og dette bandet.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Rune Your Day

Rune Your Day

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg