Den nye nasjonalsangen

Ikonet Carla Bley har skrevet masse fantastisk musikk og hun har også satt titler på låtene sine som bare hun kunne finne på. Her blir hun og musikken hennes hylla av to amerikanske giganter og et relativt ukjent canadisk brødrepar.

Dave Douglas og Steve Swallow omkransa av brødrene Doxas. Til sammen utgjør de Riverside – en strålende kvartett.

Bandet Riverside, med Dave Douglas på trompet, Steve Swallow på elbass og brødrene Chet og Jim Doxas på henholdsvis klarinett og saksofon og trommer, inntok Tellus i 2014 med debutalbumet under samme navn inspirert av musikken til Jimmy Giuffre. Til tross for at spesielt Douglas og Swallow er svært ettertrakta musikanter rundt om på kloden, så har de holdt Riverside ved like og nå er oppfølgeren klar, denne gangen med Carla Bley (81), kona til Swallow, som ledestjerne.

Tre av de elleve låtene er signert Bley. I tillegg til tittellåta får vi herlige versjoner av "King Korn" og "Enormous Tots" også. Douglas har signert seks av sangene, mens Swallow og Chet Doxas har bidratt med en hver. Alt er i Bleys ånd og det betyr at det er masse substans og mye humor i musikken.

De fire musikantene kommer fra tre forskjellige generasjoner der det er nesten 40 år mellom Swallow og de canadiske brødrene, mens vi finner Douglas et sted midt i mellom. Musikalsk har det absolutt ingen betydning og det er bare med på å bekrefte at jazz på dette nivået er fullstendig aldersuavhengig. De fire snakker enkelt og greit det samme språket og de stortrives tydeligvis i dette musikalske landskapet.

Douglas brøt ut fra de tradisjonelle plateselskapene for 10-12 år siden og starta Greenleaf Music for å ha full kontroll på hele næringskjeden. Det har vært en suksess og hans medhjelpere finner frem til slike som Tor de Jazz uansett hvor på kloden vi befinner oss. Når så musikken er av topp kvalitet som her, er det "enkelt" å bryte gjennom lydmuren med den og lett for meg å anbefale den. Heftig, tøff, varm og ærlig musikk kommer man langt med.

Jeg har fått tilsendt flere eksempler på musikk Douglas og Greenleaf har gitt ut og vil omtale en del av dem i tida som kommer.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Riverside

The New National Anthem

Greenleaf Music/davedouglas.bandcamp.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg