Vakkert og vilt

Den helt spesielle duoen Vilde&Inga er tilbake med nok en utflukt som utfordrer sansene på et herlig vis.

Fiolinisten Vilde Sandve Alnæs og bassisten Inga Margrete Aas tar oss med til hittil ukjente steder.

Fiolinisten Vilde Sandve Alnæs og bassisten Inga Margrete Aas, begge med formell bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, har jobba sammen som duo siden 2010. I 2014 kom debututgivelsen "Makrofauna" på sjølveste ECM. Den gikk meg dessverre hus forbi, så derfor var jeg mer enn klar for oppfølgeren "Silfr", som var spilt inn i august 2015 i Iladalen kirke i Oslo. Musikken har altså ligget til marinering i nesten to år og du verden så godt den har tålt det.

Vilde&Inga har også dukka opp i flere andre spennende konstellasjoner de seineste åra, blant annet sammen med Sidsel Endresen. Det mer enn antyder hvor i det musikalske landskapet de to befinner seg og hvor de leter, hvor de utforsker og hvor de finner.

"Silfr" består av ti "låter" som jeg mistenker er delvis komponerte og delvis spontant unnfanga. De to fører vakre, fintfølende samtaler i et landskap der både impro, samtidsmusikk og ikke minst kammermusikalske idealer spiller viktige roller.

De to utmerkede instrumentalister kjenner hverandre godt, de utfordrer hverandre, de utfyller hverandre og de tar både oss, og sikkert seg sjøl også, med til ukjente og uutforskede steder. Spennende, flott, vakkert, vilt og annerledes.

PS Dessuten synes jeg Trump må avsettes så snart som mulig.

Vilde&Inga

Silfr

SOFA MUSIC/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg