Slikt skal feires!

I 1992 ga k.d. lang ut sin femte og kanskje beste plate noensinne. Det er 25 år siden og markeres som seg hør og bør på et veldig flott vis.

k.d. lang en stor artist i 1992 – og nå.

Helt siden Kathryn Dawn Lang (55), definitivt bedre kjent som k.d. lang, debuterte i 1984 med "A Truly Western Experience" og frem til hun ga oss "Absolute Torch and Twang" fem år seinere, trodde de fleste at det var en meget langt framskreden countryartist, og ikke så mye mer, vi hadde med å gjøre. De som hørte godt etter hørte likevel at det var mye mer på gang og med "Ingénue" var katta sluppet ut av sekken både musikalsk og personlig.

Bare måneder etter at lang lanserte "Ingénue" kom hun ut av det berømte skapet og fortalte verden at hun var lesbisk og blei raskt et ikon og et forbilde for veldig mange kloden rundt.

Egentlig fortalte hun alle med åpne ører allerede på "Ingénue" at hun var den hun var. Tekstene, i alle fall med fasit i hånd, er ikke til å misforstå og en bedre og ærligere musikalsk historieforteller enn lang finnes knapt. Sammen med multiinstrumentalist, arrangør og produsent Ben Mink tar lang oss her videre i sitt musikalske univers og "Ingénue" er en herlig miks av country tilsatt både pop- og jazzelementer ispedd litt øst-europeisk krydder.

Her blir vi servert en remastra utgave av dette herlige kapitlet i langs karriere med strålende medmusikanter som blant andre steelgitaristen Greg Leisz og jazzgiganten Gary Burton på vibrafon – en annen musikant som også kom ut av skapet, men mange år seinere.

I tillegg inneholder denne bursdagspakka ei liveinnspilling av åtte av de ti låtene gjort for MTV Unplugged høsten 1992 med et beigestra publikum tilstede i Ed Sullivan Theater i New York. Som en liten ekstrapresang inneholder boksen også fire kunstkort av en av Canadas største artister – k.d. lang.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

k.d. lang

Ingénue – 25th Anniversary Edition

Nonesuch Records/Warner Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg