En av de aller største

Chick Corea har vært, er og kommer for all fremtid til å bli værende en av musikkens aller største. Her får vi være med på mesterens 70-års feiring og det med et viktig og flott norsk bidrag!

For en mann – for en musikant – Chick Corea!

Armando Antonio Zacone Corea (75), definitivt bedre kjent som Chick Corea, er enkelt og greit en levende legende. Han har spilt med alt og alle og alle har spilt med han. Av den gode grunn at mannen er et musikalsk geni, et energikraftverk og en usedvanlig hyggelig fyr. Absolutt ingen dårlig kombo det der. I fjor høst feira Corea sin 75-års dag med en måned med konserter sammen med utvalgte samarbeidspartnere gjennom hele livet – fire av konsertene var med Trondheim Jazzorkester!!!!! Det sier en hel del om hvilken anseelse TJO har oppnådd – Corea kan nemlig velge og vrake blant alle toppmusikantene på kloden.

Inspirasjonen Corea hadde for å markere sin store dag i fjor, var sikkert at han gjorde mer eller mindre det samme høsten 2011 på den legendariske klubben Blue Note i New York. Det er den festen vi får være med på her og hvilken fest det må ha vært!

I løpet av tre CD-er på rundt 70 minutter hver får vi møte Return to Forever unplugged med Frank Gambale i stedet for Al DiMeola på gitar, trio med Brian Blade og Gary Peacock, Five Peace Band med John McLaughlin, Kenny Garrett, John Patitucci og Blade, duo med Bobby McFerrin, Marcus Roberts og Herbie Hancock, Elektric Band med Dave Weckl, Patutucci, Eric Marienthal og Gambale, duo med Gary Burton sammen med Harlem String Quartet, From Miles med Wallace Roney, Gary Bartz, Eddie Gomez og Jack DeJohnette og Flamenco Heart med Concha Buika, Carles Benavent, Jorge Pardo, Niño Josele og Jeff Ballard – wow! I tillegg bidrar også Coreas kone, sangeren Gayle Moran Corea, som sang med han på plater helt tilbake på 70-tallet.

Her har Corea & Co plukka ut det beste av det beste og alt er strålende – intet mindre. Det forteller oss alt, i alle fall mye, om geniet og mennesket Chick Corea og som en ekstra bonus på får vi også komme nærmere mennesket og kunstneren på de luxe-utgava av "The Musician".

Den norske filmkunstneren og musikkentusiasten Arne B. Rostad har nemlig kommet nær ikonet de seineste åra og har fått muligheten til å følge han på svært nært hold. Det har ført til en 96 minutter lang film, som er utgitt på Blu-ray, som er en del pakka og Rostad har laga et mesterverk av et portrett der han har fått alle som spiller med Corea – og sjefen sjøl må vite – i tale og han har kommet tett på alle sammen. Framifrå og en film NRK bør skaffe seg prompte. Boksen, med flotte bilder av alle konstellasjonene, står i samme stil som musikken og Rostads film.

Så er det bare å håpe at Corea & Co gjør det samme fra hans 75 års dag – så får vi også oppleve Trondheim Jazzorkester i den samme ligaen. Det er lov å håpe!

Miles looked down and said: Good! Sier Wallace Roney om denne opplevelsen. Noe forteller meg at han kanskje har rett!

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Chick Corea

The Musician

Concord Jazz/Stretch Records/Border Music Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg