En snill ulv

Det kommer mye flott fra Sunnmøre. Strengekunstneren Stig Ulv er nok et framifrå eksempel på det.

Stig Ulv i selskap med ett av sine mange strengeinstrumenter.

Stig Ulvestad, som har droppa stad i forbindelse med musikkutøvelsen sin slik som Ane Brunvoll fra litt lenger nord i fylket har droppa voll, har gitt ut fire plater før "Akustikar" så dagens lys. Alle har gått meg hus forbi, men heldigvis kom den femte med postmannen og det har vært en sann fryd å tilbringe en stille lørdag sammen med 37-åringen fra Ørsta og musikken hans.

Jeg vet ikke noe om Stig Ulv fra før og ofte er jo det et godt utgangspunkt – blanke ark og alt det der. Det han forteller meg med en eneste gang er at han er nok et bevis på det rundt omkring på knatter og knøs – og langt unna de store byene – finnes talenter som har masse å by på og som dessverre ikke har blitt hørt av så altfor mange.

Det Stig Ulv gir oss med disse ti nydelige, nesten sakrale låtene er stemninger så vakre og ettertenksomme at de som sitter igjen uberørt etter et møte med dem, bør vurdere å oppsøke profesjonell hjelp. Noen av låtene roper etter tekster, men du verden så godt de klarer seg uten også – her kan man for eksempel skape sitt eget univers sammen med Stig Ulv.

Med et arsenal av akustiske strengeinstrumenter, inkludert banjo, makter Stig Ulv, som er mutters aleine her, å skape forskjellige slags stemninger i landskap som henter hemningsløst fra både folk, pop, vise, jazz og andre herligheter.

Det tok si tid før Stig Ulv og mine veier fant det for godt å krysse hverandre, men nå har det heldigvis skjedd og da er det bare å håpe at mange får den samme muligheten som meg. De har i tilfelle mye å glede seg til – så vakkert, så vart og så til ettertanke er nemlig Stig Ulvs musikk.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Stig Ulv

Akustikar

Stig Ulv Records/[email protected]

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg