Ny stemme

Dette er aller første gang jeg har kommet over bassisten og bandlederen Max Johnson og hans musikk. Det var på høy tid.

Unge Max Johnson har allerede mye på hjertet.

27 år unge Max Johnson er nok den eneste musikanten som har spilt med jazzlegender som Anthony Braxton, John Zorn, Muhal Richard Abrams og William Parker, bluegrasstorheter som Sam Bush og David Grisman og rockestjerner som Adrian Belew, Vernon Reid og Butthole Surfers. I tillegg har han seks album under eget navn på samvittigheten. Likevel har han altså passert under min radar, men som det jo heter: med det sjuende skal det skje!

Med en slik enormt allsidig bakgrunn inviterer han oss med på ei musikalsk reise som har med seg ingredienser fra alt dette og mye mer også. Med en kvartett bestående av pedal steel-gitaristen Susan Alcorn, pianisten Kris Davis og trommeslageren Mike Pride – alle med tilsvarende allsidig tilnærming til det å skape musikk – skaper Johnson et spennende og personlig univers basert på tre egne komposisjoner og et tøft arrangement på Ennio Morricones udødelige "Once Upon a Time in the West".

I løpet av dette møtet blir vi servert musikk basert på alt fra country til frijazz og punk og det forteller oss hvorfor Max Johnson, bosatt i New York, er så ettertrakta som han er. Her er hele spekteret fra det vakre og vare til det åpne, frie og utfordrende på plass og har ikke Max Johnson vært her oppe i steinrøysa allerede, er det bare for oppegående arrangører å invitere han så raskt som mulig. Han har nemlig noe helt eget å melde.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så raskt som mulig.

Max Johnson

In the West

Clean Feed Records/cleanfeed-records.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg