Ambisiøst og flott

Trompeteren og komponisten Ingrid Jensen kommer fra Canada, men kler på alle slags vis å være i Norge.

Ingrid Jensen med sin "norske" ektemann Jon Wikan på trommer.

Foto: Nuno Pissara/Oslo Jazzfestival

Ingrid Jensen, fra British Columbia i Canada, men med solide danske røtter, har det siste tiåret i stadig større grad markert seg som en av de aller mest oppegående og kreative trompeterne her på Tellus. Om det er med egne band, i kollektiv som supergruppa Woman to Woman som vi hørte i Molde eller med storband, så viser Jensen alltid at hun har noe spesielt å melde med sin mjuke og varme tone som til tider kan minne om hennes landsmann, Kenny Wheeler.

Hans Mathisen og Mats Eilertsen gjorde på ingen måte skam på kongeriket.

Foto: Nuno Pissara/Oslo Jazzfestival

Denne gangen skulle vi for første gang her i Norge, tror jeg, få høre Jensen sammen med sin søster, saksofonisten Christine Jensen. På grunn av dødsfall i nær familie måtte Christine dra tilbake til Canada der hun fortsatt er bosatt. Leit på mange vis sjølsagt, men med utmerka reisefølge i Mats Eilertsen på bass, Hans Mathisen på gitar og sin trommespillende ektemann Jon Wikan, amerikaner med svært så norske røtter, så fikk vi uansett bortimot 90 minutter sammen med et overfylt Herr Nilsen av meget solid kvalitet.

Ingrid Jensen og hennes "spontane" kvartett.

Foto: Tor Hammerø

Materialet bestod av låter skrevet av Jensen og hennes søster og, sjøl om det hele tida var snakk om musikk av det melodiske laget, så var det ikke akkurat av typen A4. Det var så avgjort ambisiøs og utfordrende musikk og med lite øvetid, går jeg ut fra, måtte spesielt Eilertsen og Mathisen lese blekker så det holdt. Utstyrt med noe over gjennomsnittet store doser musikalitet og erfaring fiksa de sjølsagt det som om de hadde spilt dette stoffet en rekke ganger tidligere og de kledde Jensen og Wikan på et framifrå vis.

Ingrid Jensen er en trompetsolist i toppklasse og viste oss flere eksempler på det med et originalt og ekspressivt uttrykk. Omgitt av empatiske og "riktige" medmusikanter blei det en flott mandagskveld under Oslo Jazzfestival. Neste gang får vi håpe at søster Christine Jensen også er klar for innsats.

Ingrid Jensen Quartet

Herr Nilsen, Oslo Jazzfestival

14. august 2017

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg