Uendelig vakkert

Det er ikke hver dag jeg kaster meg ut i den klassiske musikkens utrolige verden. Når det først skjer, så er det for sikkerhets skyld med dobbel dose.

Tor Espen Aspaas og Ragnhild Hemsing – en nydelig klangverden.

Jeg er enig med Duke Ellington: det finnes bare to typer musikk – god og dårlig. Sjøl om min hovedpreferanse er jazz og improvisert musikk, så får jeg i stadig større grad sans for alt annet også – bare det er bra!

Det norske plateselskapet 2L er intet mindre enn en garantist for god musikk – uansett sjanger. Når det så dukker opp to innspillinger fra 2L, så er jeg altså ikke veldig vanskelig å be.

Fiolinisten Ragnhild Hemsing og pianisten Tor Espen Aspaas har jobba sammen siden 2010 i forbindelse med Hemsings debut-cd, "Yr". Nå var tida inne for nok et kapittel og med verker av de nordiske gigantene Edvard Grieg, Carl Nielsen og Jean Sibelius, tar de oss med inn i en inderlig, vakker og sterk klangverden.

De to kler hverandre på alle mulige slags vis og de frambringer rikdommen i denne toneskatten slik at de som sitter igjen uberørt etter dette møtet bør søke profesjonell hjelp.

For de av oss som ikke er så bevandra innen denne musikalske sfæren, så er den informative coverteksten til flott hjelp også.

Gunnar Flagstad og Bård Monsen fører nydelige musikalske samtaler.

Pianisten Gunnar Flagstad og fiolinisten Bård Monsen møttes, som Hemsing og Aspaas, også i Sofienberg kirke i Oslo der lydguruen Morten Lindberg nok en gang hadde stålkontroll.

Her er det verker av Fartein Valen, Igor Stravinsky og Witold Lutoslawski som står på programmet og på sett og vis blir det en slags forlengelse av musikken til de nordiske gigantene. Samarbeidet mellom Flagstad og Monsen går tilbake helt til 1999 og at det er to musikanter som kjenner hverandre og "kan" hverandre på alle slags vis, er det liten tvil om.

Det er store ører involvert her og dynamikken i uttrykket er formidabelt og nok en gang blir man berørt av samtalene som blir ført av disse framifrå musikantene.

I tillegg til den tradisjonelle cd-skiva så er som alltid 2L-utgivelsene utstyrt med en Blu-ray disc og en helt spesiell cd-boks – her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Morten Lindberg vet hva han holder på med og han gjør det på aller øverste nivå – det er derfor han blir Grammy-nominert gang etter gang også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Ragnhild Hemsing & Tor Espen Aspaas

Northern Timbre

2L/Musikkoperatørene

Bård Monsen – Gunnar Flagstad

Interactions

2L/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg