Vakkert og originalt

Endless Field er en spennende amerikansk duo som har invitert høyprofilerte gjester som Ingrid Jensen og Donny McCaslin.

Ike Sturm og Jesse Lewis – Endless Field – trives i naturen og naturen trives med dem.

Jeg er så privilegert at jeg får tilsendt musikk fra ymse himmelstrøk, blant annet fra Sambandsstatene. Mye av det har jeg aldri hørt før og heller ikke hørt om musikantene. Duoen Endless Field hører med i den kategorien. Det er herrene Jesse Lewis som trakterer diverse akustiske og elektriske gitarer og synger og Ike Sturm som spiller akustiske og elektriske basser, synger og spiller elpiano. Etter å ha blitt fascinert av musikken deres, har jeg lest meg opp på hva og hvem de to er og jeg fant til og med ut de hadde spilt i Norge i slutten av mai – av alle steder på Eidsvoll og på Modum!!!!!

Etter å ha jobba sammen mer enn ti år i New York, fant de ut at de ville skape et lite kollektiv sammen. De hadde jobba med mangt og mye før Endless Field så dagens lys og flere av dem er med som gjester på noen spor her, blant andre den strålende pianisten Fabian Almazan, den Oslo-aktuelle Ingrid Jensen på trompet og Donny McCaslin, tenorsaksofonisten som samarbeida med David Bowie på hans siste skive, "Black Star".

Endless Field og musikken de har skapt er sterkt inspirert av naturen de tydeligvis er spesielt tiltrukket og benytter seg mye av. De har makta å skape en egen sound med finger-style linjer, improvisasjon og ambiente teksturer. Folkmusikk ligger også hjertene deres nær og tilsammen har det altså blitt noe helt eget. Uttrykket er åpent, luftig, vakkert og på alle måter forlokkende og når så spesielt Jensen og McCaslin setter sine helt spesielle bumerker på toppen av det hele, så blir det ekstra herlig å forsvinne i dette nye universet.

Endless Field gir ut musikken sin på det spesielle selskapet Biophilia Records og det sier det det meste om hva og hvem de er og hvor bevisste de er. Dette selskapet gitt nemlig ut cd-cover på resirkulerbar papp, men uten cd! Her finnes det kun en kode som man kan laste ned og høre musikken så mye man vil og i den kvaliteten man ønsker.

Både musikken og tanken bak hele produksjonen er altså flott – nå kan altså alle, ikke bare folk på Eidsvoll og Modum, få oppleve dette flotte universet.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Endless Field

Endless Field

Biophilia Records/endlessfield.bandcamp.com

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg