Klar til å overta

Leo Sidran er en singer/songwriter mer enn klar for å ta over stafettpinnen etter legender som Bob Dorough og Dave Frishberg. Og så gjør han alt sjøl!

Leo Sidran har veldig mye å melde og på et særdeles musikalsk vis.

Sjøl om 40 år unge Leo Sidran, sønn av jazzmusikeren Ben Sidran, har vært i aksjon siden tidlig på 90-tallet, så er dette mitt første møte med han. Han har gitt ut en rekke skiver under eget navn, med duoen Joy and the Boy og med sin far. "Mucho Leo" er hans fjerde soloskive og, sjøl om den har ligget til marinering i heimen ei stund, så holder den mål både nå og i lang framtid.

Gjennom de ti låtene, der Sidran nesten sjølsagt har skrevet alt av både tekst og musikk, får vi møte en singer/songwriter som umiddelbart forteller oss at han er en historieforteller av rang. Han tar for seg de store temaene – de som handler om Livet – og han er tydeligvis et menneske som både har levd og lært. Her snakkes det, eller rettere sagt, skrives og synges om et levd liv.

Sidran er ikke bare en bra sanger, som han har miksa seg sjøl tilstrekkelig langt frem i lydbildet, men han er også en framifrå multiinstrumentalist som spiller alle instrumenter sjøl her, det være seg trommer, hans opprinnelige instrument, bass, gitar og tangenter.

Dette er musikk i singer/songwriter-tradisjonen med impulser fra både folk, rock, pop og en dose jazz. Leo Sidran har passert under min radar alt for lenge – det forteller han med all ønskelig tydelighet med "Mucho Leo".

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Leo Sidran

Mucho Leo

Bonsaï Music/Nardis Records/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg